Idag har jag haft en värkdag. Eller rättare sagt har jag mest känt mig som kroppen består av en massa trötta muskler och inte är så samarbetsvillig och det mesta går långsamt. Jag förstod nog redan igår att det inte skulle bli någon tur till Den Lilla Landsortskyrkan. Lämnade det öppet att bestämma idag. Började dagen väldigt långsamt även om det blev bättre under dagen. Nåja, Den Lilla Landsortskyrkan finns kvar och varken dekorationer eller ljus blir förstörda här hemma. Det kan bli till helgen, nästa vecka, nästa månad eller när som helst. Är bara ett samtal och en färdtjänstresa bort.
 

Igår testade jag att baka av det glutenfria mjölet från Lidl. Blev nöjd med resultatet och det mjölet tar jag hem fler gånger. Det jag reagerade på först var att brödet blev så blekt. Tänkte inte på det som ljust utan som blekt. Brukar använda Bovetemjöl annars och det blir mörkare. Det är en vanesak.
 

Börjar bli blommor i lilla blomsterkaktusen.
 

Det är en del knoppar i den också.
 

Stora blomsterkaktusen tog jag in från balkongen igår. De får ju vara kvar längre än övriga växter jag tar in. Då kommer blomningen igång och det är små knoppar i den här också. Det är en gammal kaktus. Jag har haft den i 10 år. Innan dess var den hos morsan. Har ingen aning om hur länge hon haft den eller fått den ifrån. Den var så där hängig hos morsan också. Jag erbjöd mig att ta hem den över sommaren och pyssla om den på balkongen. Det var meningen den skulle tillbaka till henne men när det var dags var hon inte intresserad av att få hem den utan den blev kvar här.
Det är kyligt i luften och har visst varit minusgrader inatt så det var dags den fick flytta in.
 

Dagens käk blev bönsallad, ris och sirachamayo. Gott och enkelt.
Ikväll tänkte jag steka några pangkakor för att testa nya mjölet till det också. Så har jag äppelmos jag vill använda upp. Det är inget fel på det men är inte så mycket kvar. Då får jag bort burken från kylskåpet sedan.
Imorse testade jag hummus med curry på mackan. Det var riktigt gott faktiskt.
Har kollat upp vad det är i Ekolådan nästa vecka och gjort beställning på lite extra jag vill ha. Nu är det Ekolådan och hjälp med inköp som gäller. Mycket eventuellt tar jag mig till Ö&B på fredag. Tror inte det är mycket folk. Hänger på det, vad kroppen säger och framför allt om jag tar mig iväg på fredagsfika.
Imorgon är det dags för Boklåda igen. Har läst ut Stinas bok. Lånar kanske om den senare för att kolla bättre. Nu var det kö eftersom boken är rätt ny. Jag stod ju själv i kö på den.