Idag är det alltså Valborgsmässoafton. Det är något jag firat på olika sätt genom åren och ibland inte alls.
Som barn brukade vi gå och titta på någon brasa. Tyckte oftast det var mysigt och samtidigt lite läskigt. Kallt blev det också.
Minns någon gång när jag var i 10-årsåldern. Vi bodde fortfarande i Linköping då. Hade varit på majbrasan med mostrar, kusiner, mormor och mormors karl. Det var på det område vi bodde så vi gick hem till oss sedan. Mormors karl hade fått i sig några glas. Tror knappt han drack alkohol annars så det behövdes inte mycket för han skulle bli på pickalurven. Jag och min kusin satt fredligt på mitt rum och pratade om sånt som småtjejer pratar om, troligtvis hästar. Då kommer Mr Gråluva in i rummet och säjer Hej Tjejer! och sätter sig med ett brak på golvet och kan inte ta sig upp. Vi fattade inte att han säkert slog sig utan tyckte bara det såg kul ut och gapskrattade. Då kom våran ena moster rusande och blev helt förtvivlad när hon såg Mr Gråluva sittandes helt stupfull på golvet och inte kunde ta sig upp. Mostrar och morsan hjälpte honom upp. Det är nog enda gången jag sett honom ha druckit alkohol så det hörde verkligen inte till vanligheterna. Är nog därför jag kommer ihåg det. Likaså att han liksom kasade ner efter väggen och landade med en duns sittandes på golvet.
Sedan flyttade vi utanför Motala och där anordnades ingen majbrasa. Var på en som anordnades något år i närheten. I övrigt var vi hemma och firade med något gott att äta.
Sedan var en tid då jag var ute och festade. Brukade vara något i parken. Annars var vi någon annanstans.
Sedan har jag några gånger varit i stadsparken. Ibland har jag varit hos någon och käkat något gott, ibland har jag firat själv och ibland har jag inte gjort något speciellt. Det har även hänt att jag varit ledsen och deprimerad men det har inte berott på Valborg utan på annat.
Förutom de gånger jag inte mått bra har jag tyckt det varit ok och var sak har sin tid. Jag skulle inte vilja vara ute och festa ikväll och inte heller stå i stadsparken och frysa. Är rätt nöjd med att dricka te och läsa om Damernas Detektivbyrå.