I morse vältrade jag mig inte ur sängen som en valross. Var mer som att jag gick upp som en trött labrador men det känns rätt ok. Däremot har jag sovit dåligt inatt och mest slumrat under långa perioder. Snö på intågande?
Igår upptäckte jag att jag inte är svullen i vristen. Är så van vid att vara det så jag blir förvånad när jag satt på duschbrädan och glodde ner på mina fossingar och insåg jag inte var svullen. Det där kan vara flera veckor åt gången och brukar bli när nervtrådar bråkar och det sticker och stramar i benet. Hänger ihop med skadorna inne i benet och är något jag får dras med. Svullnaden är inget som besvärar mig. Inte den som håller sig i vristen. Det är den som sätter sig ovanpå foten och det som svullnar vid sidan av knät jag känner av.
Eftersom det var lite kyligt passade en soppa bra idag.
 

Gjorde soppa på potatis, lök, palsternacka, morot, jordärtskockor, de sista bönorna, polkabeta och en bit broccoli. Jag använder grönsaksfond för jag föredrar det framför tärning. Salt och peppar.
Till kvällen stekte jag pangkakor. Som ni redan listat ut blir det grönsakssoppa och pangkakor efteråt imorgon. Ibland har jag persilja i soppan. Fick tips om att det är gott med timjan. Det är något jag mest använder till ärtsoppa men jag tänker testa imorgon när jag värmer upp resten. Då åker det i timjan också.
Har kommit så långt att jag plockat fram kartonger med julpynt. Tänkte plocka upp lite i taget under helgen. Det sista tar jag tisdag eftermiddag. Jag har städhjälp på förmiddagen och jag tycker jag kan vänta tills efter det att plocka fram halmbock och sånt jag ställer på golvet.
På måndag eftermiddag ska jag till min ena systerdotter för hon ska ha lite julsaker.
 

Min gamla ljusstake jag haft under flera år får flytta vidare. Har så mycket växter att jag inte får plats med den. Om jag har mer plats (= mindre med växter) ett annat år kollar jag efter något på loppis. Ibland är det bara dags för något nytt och en gammal trotjänare får flytta till någon annan.
 

Så hade jag två olika ljusstakar till. Den guldfärgade är loppisfynd. Jag gillar den och har haft som adventsljusstake några år. Har ingen plats för den och den får flytta vidare. Tror inte jag hade den framme förra året. I år ska jag ha en traditionell röd "metallåda " från morsan.
 

Det här är också ett loppisfynd. Är med batteri. Jag har aldrig sett en sådan tidigare och har ingen bra plats för den. Har haft den där jag hade tvn men när jag fick hem grejer efter morsan fick en lampa flytta dit. Så ska jag ha plats för en liten krubba också och den här belysningen har ingen plats. Då får den flytta.
Jag är ju mycket för att på olika sätt lämna vidare sånt som jag är färdig med och någon annan kan ha glädje av. Tar också emot mycket som andra rensat ut och jag kan ha användning för. Så gjorde vi hemma och så gör jag nu. Tänkte på det när jag tog fram juldukar jag tog hem från morsan. Jag vet faktiskt inte vem av oss som har broderat en julduk. Tror det är något jag broderat och sedan hamnade den hos morsan och nu är den tillbaka hos mig igen.