Idag hade jag städhjälp. Det är golven jag har hjälp med.
På eftermiddagen skulle Bokbussen vara på området och jag hade bestämt mig för att gå dit. Det var inte så behagligt ute och lite för varmt.
Jag var tidigt ute så jag gick till den Arabiska affären på området. Den har varit stängd ett tag för att renovera lokalen och så tror jag den bytt ägare igen. Det fanns inget kardemummate nu utan bara vanligt svart te. Jag köpte ett paket kakor till morsan iallafall. Även om jag inte själv kan äta köper jag gärna och ger bort.
Bokbussen dök upp när jag gick till hållplatsen. Jag är så nöjd med att jag klarar trappan där. Det finns rejäla handtag och jag litar mer på mina armar än på mina ben.
 

Några böcker kom jag hem med. Den om 70-talet har jag redan läst. Var mycket bilder och jag läste den när jag kom hem och drack te och käkade ett par mackor. En del är nostalgi. Annat är sånt man inte förstod när det hände. Många av de politiska händelserna var när jag gick på lågstadiet. För min del tog det nog länge innan jag ens visste vad Biafra var och varför det var svält. Kort kan man säga att Biafra var en del som ville bli självstyrande från Nigeria. Jag minns det mest som svältande Biafra -barn med uppsvällda magar och kollekten i söndagsskolan gick till att bygga ett sjukhus.
Två böcker om mat och godis. Ville kolla om det var något för mig. Så en bok om seder och traditioner som jag tyckte verkade intressant.
Jag måste hela tiden väga böckerna i handen så det inte blir för tungt. Ryggsäcken har jag i rullatorkorgen men sedan ska jag ha upp det för trapporna. Jag har blivit van vid att känna efter hur tungt det är.
Böckerna jag beställt var på väg så de finns nog när Bokbussen är nästa gång. Om 2 veckor alltså. Jag har bestämt mig för att så länge det inte är halt eller snödrivor ska jag ta mig till Bokbussen. Det är bra med lite nya rutiner och en promenad. Så ska det tas upp om Bokbussens vara eller inte vara. Då räcker det inte med att tycka det är något bra utan också använda sig av den.
Jag lånar inte mycket romaner om det inte är något speciellt jag vill läsa. De kommer oftast från loppis eller sånt andra rensat ut. Det har alltid varit så. Vad jag främst lånar är just olika faktaböcker. Biografier också.
Nu ska här lånas böcker iallafall! Den mängd jag tog idag är lagom för mig att bära. Ska också kolla upp om lite böcker jag vill läsa och se om de går att beställa. Som sagt, vill man att något ska vara kvar så använder man det. Då har det ingen betydelse om det är Bokbussen, biblioteket, lokala affären eller något annat.