Igår hade jag städhjälp. Det är ju mest golven jag har hjälp med.
Idag har jag haft hjälp med inköp. Jag hade inte så lång inköpslista den här gången. Men det är ju tungt med potatis, sojamjölk, blomjord och lite annat. Någon vegoost blev det inte. Det fanns ingen på Maxi. Om den är tillfälligt slut eller om de byter ut av sortimentet vet jag inte. Jag har en liten ostbit. Sedan får jag se. Jag har tidigare funderat på att byta ut osten mot något annat pålägg. Den är god så det är inte det. Men jag tycker det är så mycket plastförpackning jag får klippa upp för att komma åt osten. Börjar tänka allt mer plastbantning i vardagen. Det var det som gjorde att jag började göra eget Bregott -liknande att bre på mackorna. Carlshamn gjorde om förpackningen till det att bre på mackan. Tidigare var de lätta att diska ur och lägga i plaståtervinningen. Sedan bytte de till någon tunn och sladdrig bytta som knappt gick att diska. Då började jag göra som eget Bregott istället. Nu är det väl dags att byta ut osten eller bara ha ibland. Jag tycker det är gott med skivad gurka med lite örtsalt. Eller tomatskivor.
 

Planterade om ett Palettblad idag. Den här hade ränt iväg och är inte speciellt jämn. Satte i en större kruka. Det gick av några kvistar som jag satt i vatten. I övrigt gjorde jag inget. Överlever den sommaren på balkongen klipper jag ner den i höst när den flyttar in och friserar till den och tar sticklingar. Fröer jag satte för ett tag sedan har börjat komma upp lite. Mer har jag men som vanligt har jag redan tidigt på odlingssäsongen dåligt med plats. Jag missbedömer alltid och lär mig inte. Fröpåsar är ju inte så stora. .. Men sedan ska de sättas i små krukor, planteras om i större krukor. ... Tar en massa plats och sedan blir det fullt på balkongen. Nej, jag lär mig inte.
 
Jag har varit förskonad från dickpics, dvs en bild på manligt könsorgan. Vet flera Facebookvänner som fått. Det är både från okända snubbar och från de som de är vän med på Facebook. Jag tycker helt enkelt det är kul att komma i kontakt med andra på Facebook. När jag får en vänförfrågan från någon jag inte känner IRL kollar jag profilen noga. Ganska nyligen godkände jag en vänförfrågan från en kille där vi hade flera gemensamma vänner och var med i flera grupper båda två. Det brukar inte vara några konstigheter utan de flesta tycker helt enkelt att det är kul med nya bekantskaper och vi gillar och kommenterar varandras inlägg. Igår kväll skickade den här killen en bild på sin ståfräs! Det är knappast inget jag vill se eller är intresserad av. Nej, jag tänker inte dela med mig av den bilden. Jag svarade direkt att jag inte ville se sånt och att jag tänkte blocka honom och sedan blockade jag. Gjorde ett inlägg om det på min sida på Facebook där jag också namngav honom eftersom vi hade gemensamma vänner och grupper. Visade sig att fler fått bilder så tydligen var det någon som gillade att skicka bilder på sin pillesnork. Det är något jag inte förstår. Tror de andra ska bli intresserade? Om de vill visa den finns det säkert flera forum där de kan lägga ut bilder och det är till de som är intresserade att kolla. Jag tror det räknas som sexuella trakasserier att skicka bilder på snorren till någon som inte bett om det. Nu blockade jag och varnade andra. Snubben bor i en annan del av landet och är ingen jag kommer att springa på häromkring. Jag är mest förvånad över att någon bara tycker sig ha rätt att skicka en bild på sin pick till någon och man kan ju undra vad de får ut av det. Jag ser ju bara en desperat stackare som beter sig som ett äckel.