Igår, tisdag, hade jag städhjälp. Som vanligt är det mest golven jag har hjälp med. Jag gav också bort en bunt stickor och en mönsterbok till en i hemtjänsten. Hade en bunt stickor efter morsan som jag lagt i loppispåsen. De tog gärna en i hemtjänsten emot och det kändes bra att ge henne dom. Hon har varit mycket hos morsan också. Hade också en mönsterbok jag visat henne när jag loppisfyndat. Eftersom det fanns en sådan hos morsan också hade jag två och kunde lämna vidare den ena.
På kvällen ringde en moster. Eftersom hon inte går någonstans nu skulle hon inte på begravningen. Men vi pratade nästan 2 timmar om allt möjligt. Bl a berättade jag för henne hur man söker färdtjänst.
 

Stickade klart päppelmössor igår. Nästa projekt blir sockar som min dotter lämnat garn till. Jag kanske behåller en päppelmössa och resten går till välgörenhet.
Idag hade jag inköp på förmiddagen.
 

Fick en bukett tulpaner av hemtjänsten idag. Hon som handlade åt mig hade fått ett par sockar och vantar av mig. Vad hon inte visste var att tulpaner är morsans favoritblomma så det kändes lite symboliskt att jag fick det just idag. De är jättefina!
Sedan var det dags att ge mig iväg och bli hämtad av färdtjänst för att åka till kapellet. Vi skulle vara i god tid eftersom vi skulle titta på morsan först. De som ville alltså. Det blev samtliga fruntimmer och en systerson. Övriga karlar, dvs systersöner och några respektive föredrog att vänta utanför. Jag har alltid tänkt det skulle vara lite läskigt men det var det inte. Morsan som i alla år jobbat inom vården har genom jobbet varit på många bisättningar och tycker man ska göra det. Alltså var inte valet svårt utan kändes helt rätt att vi sagt vi ville ha visning innan. Jag hade med några pepparkakor jag lade på kudden bredvid henne. Hon var ju en snaskråtta på äldre dagar.
 

Jag tog en del bilder men här tänker jag bara bjuda på en med vad jag och min syster hade för handblommor.
 

Jag kan bjuda på en bild på blommor från syskon, svägerska m fl också.
Vi hade önskat vad som skulle spelas. Först Amazing Grace. Den är fin och vanlig på begravning. Både mormor och en moster hade den. Egentligen hade nog morsan velat ha en skotte med kilt som spelade den på säckpipa. Men det funkar med orgel också.
Så ville jag ha Barndomshemmet. Den brukade vi sjunga. Vi var ute på mycket Snokturer. Dvs man plockar in hela familjen och hunden i bilen, har med matsäck och åker på måfå på småvägar. Kollar sig omkring, stannar för fika, plockar smultron och vad man nu gör. Under Snokturerna sjöng vi mycket i bilen, bl a Barndomshemmet.
Några psalmer klämde vi in också. Så avslutade vi med Fri som en fågel. Den är från Rasmus på Luffen. Morsan gillade den och kändes som en bra låt att avsluta med.
Hem åkte jag med min dotter och hennes pojkvän. Vi tog en fika hos mig och min dotter fick ta hem lite jag stoppat ner till henne. Det blev en kartong och 2 säckar mindre här. Nu har jag bara en kartong och lite annat att plocka upp. Sedan ska jag börja gå igenom foton och papper.
Eller som dotterns pojkvän sa åt henne, eftersom jag knappast inte är minimalist får de hoppas jag hänger med länge till så det dröjer innan de behöver ta hand om det. Det hoppas jag också.