Idag har jag haft städhjälp. Jag brukar skriva om den hjälp jag har eftersom det är en del av min vardag. Så får jag ibland frågor om det. Om jag tycker det är jobbigt och sånt. En del vill inte fråga så jag tycker jag kan svara på det som gäller för mig genom att skriva om det. Är främst golven jag har hjälp med. När jag var nyhemkommen från sjukhuset och hade nog med att ta mig fram hade jag mer hjälp. Då klarade jag inte av att diska, torka bänkar och sånt. Det hade jag daglig hjälp med. Efter hand klarade jag mer och vi minskade på hjälpen.
För min del har jag städhjälp varannan vecka. Det har inte varit någon stor grej för mig att få hjälp att dammsuga och torka golven. Fast jag har hört om de som fått städhjälp beviljad. Det har handlat om äldre och sjuka. De ville inte visa hur ostädat det blivit när de blev sjuka och orken inte räckte till. Dagen innan de skulle ha städhjälp storstädade de hemmet för att slippa visa upp det ostädat. Sedan var de dåliga flera dagar efteråt. Tog några gånger innan de slutade med det och klarade av att lämna det till hemtjänsten. Tror det är lätt det blir så.
Imorgon har jag hjälp med inköp. Det fungerar också bra. Jag kan ju ta mig till affären och handla lättare saker. Har hört av de som i stort sett helt är beroende av andra att handla att de saknar det här att själva få titta och känna på varorna i affären.