Nu börjar sista helgen i augusti gå mot sitt slut. Egentligen gillar jag augusti. Brukar oftast vara behagligt väder, jag gillar när det är mörkt om kvällarna och det känns som man kommer in i rutinerna igen. Det här året har det hänt lite för mycket under augusti. Första helgen i augusti var som vanligt, jag var hos extra mor och fikade. Sedan följde det med hastigt och oväntat dödsfall och begravning. När jag kommer att tänka tillbaka på augusti 2017 kommer det inte att domineras av positiva minnen utan om förlust och förändring.
Helgen har ändå, efter omständigheterna, varit bra. Igår blev det en trevlig promenad. Imorse vaknade jag till att regnet öste ner. Jag hade ändå tänkt vara hemma. Min syster och ena systerson var här och hämtade morsans tidningar. Jag har svårt att bära så jag tar bara med enstaka tidningar till morsan. Resten hämtar min syster ibland när jag samlat ihop en kasse. Eftersom jag bara har Corren månaden ut blir det sedan lite längre mellan att jag fått ihop en kasse tidningar. När de var här sa systerson att nu när jag inte åker till extra mor kan jag hälsa på hans mor/min syster ibland istället. Det har han ju rätt i. Mina besök hos dem är mycket sällsynta. Vi har kontakt via telefon, sms, messenger, Facebook och när hon hämtar morsans tidningar. Men faktiskt är det mycket länge sedan jag var där och fikade. Får väl se till att komma iväg ibland.
I övrigt har jag, inspirerad av Sister of Pain, börjat sticka på en trekantssjal. Har inte gjort någon tidigare även om jag virkat många sjalar. Garnet är ett loppisfyndat så jag vet inte hur långt det räcker. Det är bara ett test. Får se om den blir färdig och i så fall vart den hamnar. Något jag behåller själv, som present eller till välgörenhet.
Veckan som kommer är en vecka jag har lite mer hjälp då jag både har städhjälp och hjälp med inköp. Det är varannan vecka. Nu i veckan hade jag ledsagning och hjälp att få ut sopor. Det har jag varje vecka.