Idag tog jag rullatorn och haltade in till stan. Känner själv hur illa jag går men jag tar mig fram. Det var inte mycket folk i stan. Gick vanliga rundan. Dvs Marwas, den andra arabiska affären, loppis och fika och färdtjänst hem.
 

Lite smått och gott kom jag hem med. En del är sånt jag brukar ha hemma och annat sånt jag var nyfiken på. Vet faktiskt inte vad jag ska använda torkad lime till men hört om det så många gånger att jag blev nyfiken när jag såg en påse. Googlade lite vad jag kan ha det till och är smaksättning i mat. Mest rätter från Iran vad jag fattade. Jag hittar och testar en del spännande saker. Antingen är det inget för mig eller så kan det bli någon ny basvara.
 

Loppis blev det också. Det i mitten är ett batteriljus. Kunde inte testa det hemma för jag insåg jag inte hade rätt batterier. Det får jag fixa. Så blev det 2 koppar/muggar. Har velat ha något påskigt att dricka ur. De där är påskgula och verkar sköna att dricka ur. Hittade dom på ett bord med prylar för 5:- . Gillar jag dom funkar de året om. Skulle jag inte gilla dom får de flytta vidare. Nu är de diskade för att testas imorgon.
Tänkte testa att fika på Ströget idag. Har inte varit där men kompisen jag fredagsfikade med var där ibland. Nja, jag kände mig inte så välkomnad att ta mig in. Det är en liten sluttande förhöjning upp mot dörren. Borde alltså fungera bra om man har rullator eller rullstol. Tanken kanske var det men tar man sig fram till dörren kan det vara stopp. Dörren öppnas utåt och finns ingen dörröppnare. Lika bra det eftersom dörren i så fall slagit upp på den som vill in. Nu klarar jag att öppna dörren, ta ett rejält steg bakåt och sedan ta mig in med en hand på rullatorn och den andra håller i dörren. Men långt ifrån alla med gånghjälpmedel klarar det och alla har inte ledsagare som hjälper till som kompisen har. Där inne såg det fräscht och trevligt ut. Jag kollade lite vad det fanns för fikabröd men såg inget vid första anblicken jag visste jag kunde äta. Sånt kan man fråga om och om inte annat kan jag nöja mig med en kopp kaffe. Men det var så långsam betjäning och de före mig verkade ta sådan tid på sig så jag gick därifrån.
 

Fick bli en moccalatte på Espresso house. Det smakade bra.
Tänkte jag ändå skulle ge Ströget en chans vid något tillfälle. Men jag vet inte efter att jag varit inne på deras sida och kollat. För de som varken är glutenintoleranta eller veganer finns det att välja på och är säkert gott. Det jag såg fanns inget vego och ingen allergiinformation. Ibland brukar det iallafall nämnas att det finns glutenfritt. Så får man fråga vad det finns just då. Såg inget sånt. Då ser jag ingen anledning att testa igen. Om jag först ska krångla mig in med gånghjälpmedel och det sedan kanske bara finns kaffe åt mig går jag någon annanstans från början. Espresso house går jag gärna till men kunde vara kul att variera med fler ställen. Det funkar ju faktiskt också att köpa en mugg kaffe på Pressbyrån och sitta på en bänk på torget. Behöver inte ens fika men tycker det är gott och mysigt när jag är i stan. Det är som när jag är på Maxi att jag gärna fikar innan jag åker hem. Ibland är det bara en kopp kaffe.
När jag kom hem kände jag av promenader. Känns som något vridit om foten på mig. Tror det är nervtrådar som vaknar och letar upp varandra.