Hade egentligen tänkt åka till Lilla Aska idag men som vanligt skulle jag bestämma mig på morgonen och beställa färdtjänst. Jag var lite tveksam så det blev inget. Var svalare men när jag var ute på balkongen kändes det kvavt och vindstilla. Hade gärna åkt men kände inte jag hade ork att sitta i bilen in till Linköping och gå där det inte är mycket skuggande träd. Det blir fler tillfällen och eftersom jag inte ska på stan eller så kan jag bara beställa en resa spontant.
Igår hade jag funderat på alternativ om jag ville iväg. Hade tänkt gå till Dollar Store på fredag om jag går på fredagsfika. Men...fredagar är mer folk. Alltså tog jag rullatorn idag och traskade iväg till Dollar Store.
 

Tog inte vägen via Maxi idag och det är jag glad för. Var massor med bilar som åkte dit.
På Dollar Store däremot var inte mycket folk och jag fick väl egentligen tag i det jag skulle.
 

Blev kaffe och pommes på Burger King på hemvägen. När jag kom dit var jag ensam där inne förutom personalen. Hade det varit mycket folk hade jag inte gått in.
När jag gick från Dollar Store skulle jag ringa färdtjänst. Benet var inte helt samarbetsvilligt på ditvägen även om det ändå gick bra att gå. Blev ingen färdtjänst. Nummer 24 eller så i kön och beräknad kötid 12 minuter. Nästa gång de sa min köplats var det 22 före. Då lade jag på. Hade jag varit hemma hade jag försökt igen en stund senare. Nu har jag ändå den fördelen att jag kunde gå idag även om benet krånglade. Men jag har ju också dagar jag verkligen behöver åka och inte klarar att gå någon längre sträcka. Faktiskt var benet mer samarbetsvilligt på hemvägen idag. När jag gick dit domnade benet bort och jag känner inte alltid vart jag sätter foten.
Erikshjälpen var öppet idag och tanken på att gå dit dök upp men jag viftade bort den lika snabbt av 3 orsaker.
1. Det brukar vara mycket folk och det undviker jag.
2. Det är inget speciellt jag söker och jag stör mig på att loppisar blivit så dyrt.
3. Jag hade inte lust. Har inte tröttnat men känner just nu en viss mättnad pga punkt 2.
 

Kom hem med lite smått och gott ändå. Lite fröer fick jag tag i så nu har jag att börja med och bara komplettera några tomstfröer och örtkryddor i vår. Fick tag i fröer till krusbladig persilja som är den jag helst vill ha. Har till slätbladig och den är på gång i miniväxthus nu. Stekpanna är ett eget kapitel. Alltså, jag har inte haft någon på några år. Gjorde mig av med min gamla välanvända som det börjat lossna flagor i. Var tänkt jag skulle skaffa en ny. Kollade på Maxi men snål som jag är och inte i akut behov av tänkte jag vänta ut något erbjudande. Jag använde ugnen istället. Det var tänkt som en tillfällig lösning men funkade bra. Nu tänkte jag att jag skulle kolla och fanns en liten jag ville ha. Vet inte om det var något erbjudande för när jag kollade kvittot hemma hade jag gett 40:- mindre än vad som stod på prislappen. Tack!
 

Dansa med vargar? Nä, jag ska sova med giraffer. Tyckte jag behövde något mer påslakan. Hade sett något i någon annons jag gillade men så fick jag syn på girafferna. Passar mig perfekt.
 

Den här chokladen är god.
 

Imorse skördade jag några tomater.
 
Lyssnade på Sommar med Henrik Ekman. Det var bra och intressant för en miljömupp som mig.
 
Funderar på att börja göra julkort. Har en del för att göra egna kort. Ska snart göra en ny omgång. Kan göra lite julkort när jag ändå är igång. Det är inget som säger att jag känner för att göra julkort när det börjar bli dags.