Blåste rejält inatt och regnade. Jag hade tänkt ta mig till stan idag. Hade sagt redan förra fredagen att jag inte tänkte dyka upp på fredagsfika idag. Lönefredag efter semestern och säkert tjockt av folk på Maxi. På stan räknade jag inte med det skulle vara mycket folk. Det skulle vara på Systemet i så fall och dit skulle jag inte.
Fick hem min tvätt idag och det var bra. Jag räknar inte med att den ska vara klar på fredagen men är den det är det bra. Kan vara så annars att den som har min ledsagning inte har med den, inte har en aning om den och inte verkar vilja ta reda på det heller. Nu är den hemma och inplockad och jag är nöjd.
Det var uppehåll men räknade med att bestämma mig efter frukosten om jag skulle ge mig iväg eller inte. Visst var det grått, regnet hängde i luften, men samtidigt behagligt när jag var ute på balkongen så jag gav mig iväg.
Blev promenad in till stan. Riktigt skönt ute och höst i luften. Jag hade min Regncape och tog på mig den när det kom en liten skur. När jag närmar mig centrum brukar jag ringa och beställa färdtjänst efter den tid, oftast 1.5 timme, som är lagom för det jag vill göra i stan. Idag gjorde jag inte det för jag fick för mig att jag skulle gå hem också. Skulle jag ändra mig kunde jag beställa färdtjänst när jag var på stan.
Var inte till de arabiska affärerna idag. Det var inget speciellt jag skulle ha och har ju haft både inköp och Ekolådan och har mycket hemma.
Gick till Östenssons men jag måste säga att affären i centrum är en besvikelse med uselt sortiment. Hade tänkt kolla efter något vegopålägg. Har man tur har de någon bortglömd förpackning vegoost undangömd på en hylla. Det hittade jag inte men kom hem med lite annat jag behöver.
Var sedan på Busfröet. De hade tunikor men ingen jag ville ha. Däremot kom jag hem med något jag inte är säker på om det är en klänning eller nattlinne. Jag ska ha det som mjukisplagg hemma.
Var sedan till Hälsokosten. Det jag skulle ha var något gott te och det hittade jag.
Sedan loppis i bankhuset och hittade en del. De hade även lite växter. Jag som har fullt med palettblad, sticklingar i små pytsar på bänken, fröer på gång i odlingskärl, fröstänger på tork... Vad kom jag hem med?
 

Ett palettblad förstås 😀
 

Jag var sedan till Espresso house och njöt av en vegansk moccalatte.
Sedan blev det promenad hemåt. Det var skönt att gå men tror det blev för mycket för benet. Nåja, jag är hemma några dagar nu och tar det lugnt.
 

Om nu någon undrar vad jag kom hem med så delar jag med mig av lite bilder.
 

Jag har massor med muggar. Den här var på ett bord med prylar för 5:-. Som östgötska kan jag inte motstå blåklint. Muggen känns 70-talet så det är lite nostalgi också.
 

Blev jätteglad över att hitta påsar med blandat virkgarn.
 

Att en del nystan är påbörjade och inte alltid mycket kvar på gör inget. Det passar jättebra till mormorsrutor och mandaladukar. Blir alltid glad över påsar med användbart restgarn.
 

Vet inte riktigt om det är klänning eller nattlinne. Tror det är en klänning för det är tjockare material än i nattlinne. Jag har mest tänkt det som något mjukisplagg hemma. Är ju mycket hemma och gillar bekväma plagg.
 

Det här kom jag hem med i matväg. Behövde inte mycket men blir ändå besviken på utbudet hos Östenssons. De ska inte klaga över att folk inte handlar i deras butik i centrum när de har en stor lokal med ett utbud som oftast är bättre i vilken liten kvartersbutik som helst.
 

Te från Hälsokosten. Det ena har jag testat och det andra ska jag testa ikväll.
Känner mig jättenöjd med att jag gav mig iväg. Har inte varit inne i stan sedan början av sommaren och det kan dröja till nästa gång.