Idag beställde jag färdtjänst för att åka till morsan. Först till Coop/ Gamla Netto. Det var inte mycket folk så det passade bra. Är ett tag sedan jag var där. Då var det så dåligt med Vego. Det var inte mer nu och dessutom har de ändrat om. Tidigare var en liten del av en hylla med vego. Nu låg tex vegoost med koost. Det är ju knappast inte där jag kollar och hittar jag inget är det inte säkert jag frågar. Jag är så van vid att det är produkter som får ge plats för annat. Då håller jag mig till affärer jag vet har vegoprodukter. Det var mycket mindre urval nu. Lite synd för butiken är bra och har trevlig personal. Men har de inget åt mig går jag någon annanstans. Vegoost och någon vegokorv blev det. Vegokorven var kort datum och låg bland rea-produkter. Den åkte i frysen när jag kom hem. Tänkte ha till stroganoff eller grytor.
I övrigt blir det inte mycket mer besök i affärer förrän efter helgerna. När julhandeln sätter igång undviker jag affärer helt och ännu mer i år. Klarar mig långt på det hemtjänsten handlar åt mig och Ekolådan. På torsdag får jag Ekolådan igen. Till gången efter har jag redan beställt en jullåda också.
När jag handlat haltade jag iväg till morsan. Tanten blev glad över fikabröd och pepparkakor. Köpte med ett paket kaffe också. Vi fikade och pratade.
 

Lämnade lite som en systerdotter ska ha. Min syster hämtar det när hon handlar åt morsan. Det är en gardinkappa jag inte använder. Hade den i min förra lägenhet och första julen här. Vill hellre ha längder här. Tycker det känns som fri insyn om det inte är något på sidorna. Nu får den flytta vidare. Letade fram en ljusstake också. Har så mycket växter att jag kanske bara får plats med en ljusstake i köksfönstret. Den andra kan få flytta vidare. Hade också ett par stora julgranskulor. Har haft dom i gardinstången vid balkongdörren. Klarar inte att kliva upp och fästa dom och inte har jag uppe på en stol att göra med min inte allt för bra balans. Jag kan ju faktiskt be om hjälp men tycker jag är färdig med dom och de får flytta vidare. Min systerdotter har mer användning för dom än att det ska ligga nerpackat här. Så har jag väl en liten tanke om att när jag kan gå på loppis igen ska jag hitta lite nytt åt mig.
 

Satte upp mina kylskåpsmagneter idag. Lucia gillar jag. Det gjorde jag i skolan också. Var mysigt när det släktes ner, man hörde sång och såg ljus som närmade sig.
På tal om mörker så är det en del aktivitet i lägenheten igen. Det är det ofta men en del är jag så van vid att jag inte bryr mig om. Inatt innan jag somnade hörde jag en duns. Det var som det dunsade till någonstans i sovrummet. Jag hade ingen lust att kolla och tänkte jag ändå inte skulle se något. Tänkte att påsen med julsaker jag ställt i hallen kanske vippat och det var det jag hört. När jag gick upp i morse var det bara att konstatera att påsen stod lutad mot väggen där jag ställt den.