Igår tog jag rullatorn och haltade iväg till affären på området på förmiddagen. Jag hade gärna tagit en längre promenad men det här var lagom och ibland måste jag inse mina begränsningar. Det som gjorde att jag bara gick till affären och sedan en annan väg hem var att jag var sugen på glass.
 

Det blev 2 förpackningar oatly. En med jordgubb och en med choklad. Det smakade gott till en kopp kaffe när jag kom hem kan jag säga.
I övrigt var det en sådan där äckligt varm dag igår och jag orkade inte mycket. Läste och vilade mest. Jag får väl se något positivt med det också och det är att jag har flyttat ut mer växter på balkongen.
 
Jag ska ju, som jag tidigare skrivit, byta utförare av hemtjänsten. Hade sagt åt handläggaren på kommunen att jag kunde ta det runt månadsskiftet. Igår ringde från det jag ska byta till. De tar över mig på fredag. Hon skulle höra av sig till Attendo eftersom det enklaste var att hon kom hit på fredag när jag skulle ha hjälp. Så avslutar Attendo mig, lämnar nycklar och sånt. Larmet ska också bytas. Jag kommer att få ett likadant som jag har nu men det är kopplat till AP hemtjänst som jag ska ha. Berättar mer när bytet är gjort för jag vet inte så mycket nu. Anledning till bytet är ingen större bitterhet men lite missnöje. Efter chefsbyte och annat har inte Attendo fungerat som tidigare och det märks. Senaste månaderna har det slutat flera i personalen och flera har börjat på AP hemtjänst istället. Jag känner det mest som jag följer med personal jag redan känner. Från början hade jag tänkt avvakta och se vilka som kommer att vara kvar och vad det blir för nya innan jag bestämde mig. Oavsett vilken hemtjänst hade det alltså blivit personal jag känner igen blandat med nya bekantskaper. Det vägde mer åt att byta och det som gjorde att jag tog kontakt med handläggare var när det för en tid sedan strulade så mycket när jag skulle ha tillbaka min tvätt och ingen verkade veta något om det. Får se nu hur det här blir. Av oss kunder, brukare eller vad vi nu kallas är det många som bytt och alltså följt med personal som bytt arbetsplats. Jag kommer att skriva mer om bytet senare.
 
Idag åkte jag till morsan och fikade. Jag brukar åka mitt på dagen men sa åt morsan att under sommaren kanske jag ibland kommer dit eftermiddag eller framåt kvällen istället.
Det är nog lika varmt som igår men inte den där tryckande värmen och det fläktar lite. Igår var jag svullen i fingrarna av värmen.