Inatt var det något som studsade runt i ansiktet på mig, viftade med vingar och surrade. Jag viftade bort det några gånger. Det har hänt det varit nattfjärilar men de låter inte så och jag tror de gått i vinterdvala. Tänkte om det var en stor fluga och den ville jag inte ha på mig. När jag lyste med mobilen såg jag att det var en stor GETING! Vad gjorde den vaken nu? Och varför tyckte den att det var ok att hoppa runt i mitt ansikte? Jag orkade inte gå upp och slå ihjäl den och det bär mig emot att göra det också. Den lät mig nog vara ifred och imorse satt den på rutan så jag släppte ut den. Men borde inte den redan gått i vinterdvala?
När jag käkat frukost ville jag ut lite. Visste inte om jag bara skulle till affären på området eller in till stan. Jag passerar affären på vägen så jag kunde bestämma mig då. Var knappt någon ute och var dessutom riktigt skönt ute. Jag fortsatte in till stan.
När jag kom in till stan fick jag syn på en lång kö där folk stod med avstånd. Tänkte att det var tur jag inte skulle till bankomaten. Men det visade sig att det inte alls var till bankomaten utan till Systemet. Det får bara vara ett visst antal inne i taget så det stod en vakt vid dörren och släppte bara in så många som gick ut. Jag skulle inte dit ändå men jag tycker det är jättebra att det görs så.
I övrigt var det inte mycket folk på stan. Förra fredagen var det mer folk än vad jag räknat med. När jag sa det till en i hemtjänsten sa hon det var lönedag och det hade jag inte tänkt på.
Träffade på mitt ex. Han frågade mig om jag ville köpa ett paket cigaretter åt honom och det kunde jag väl göra. Då fick han snällt följa med. Vi var till de bägge arabiska affärerna. Handlade mest åt morsan. Hon gillade marmeladen jag gav henne sist.
Sedan lämnade jag av mitt ex vid gänget vid Platenstatyn på torget så han kunde fortsätta dricka öl.
Jag fortsatte till loppisen i bankhuset.
 

Blev pumpkin latte och en brownie på Espresso house innan jag åkte hem. Det var inte mycket folk där heller.
 

Jag kom mest hem med godis till morsan idag. Tanten har ju blivit en snaskråtta på äldre dagar.
 

Det är bambufrö men med lite snuskig fantasi ser det ut som spermier. Har köpt i en asiatisk affär i Linköping tidigare. Tänkte ta med till morsan nästa gång så vi kan ta varsitt glas.
 

Jag firar ju knappt jul men tycker en del pynt är kul. Så har jag börjat hitta mitt eget sätt att fira på. Halmbockar och flugsvampar gillar jag så det här passade mig. Flugsvamparna har hållare till värmeljus på baksidan. Köpte julkort också men det kom inte med på bild.
 

Kom hem med ännu ett te. Trodde det var körsbärste men det är det inte. Var märket bara. Det var ett svart te. Jättegott! Passar bra till frukost då jag vill ha ett mer neutralt te. Eller som idag till maten. Det funkade bra till rotmos och tofu.
Jag är jätteglad att jag tog mig till stan idag. Det var en fin promenad och inte mycket folk.