Har nu läst Jag Lämnar Ekorrhjulet av Åsa Axelsson. Det är en bok jag hört mycket om, har hört intervjuer på radion med författaren och varit nyfiken. Beställde den från biblioteket.
Vad tyckte jag? Liksom när jag läste Not Buying It av Judith Levine var det en bok jag varit nyfiken på, kul att ha läst men inte mycket jag kunde relatera till. I det här fallet var det två vuxna med hyfsade inkomster och 4 barn i olika åldrar. Författaren går in i väggen och drar in på allt för att kunna vara hemma. Blir faktiskt inte riktigt på det klara med om hon har sjukpenning eller om de helt lever på mannens inkomst till slut.
Det är intressant att läsa hur de löst olika saker. Börjar odla, cyklar till affären, byter till en billigare affär, använder sig av olika gratisnöjen etc. För egen del känner jag att är väldigt få användbara tips eftersom det mesta jag skulle kunna ha användning för gör jag redan.
Sammanfattning för min del är att det är en bok jag varit nyfiken på, nu har jag läst den, fanns en del trevlig läsning men ingen bok som gör ett bestående intryck. Mest för jag inte kan relatera till den.