Jag har nu läst Min cancer, tröstebok av Lena A Linderholm. Hade beställt den via Boken Kommer från biblioteket.
Den här boken behövde jag iallafall inte bli besviken över att det inte fanns fina bilder i glada färger för det vimlar av dom. Även på garn och stickning.
Boken handlar om en cancerdiagnos, behandling och tiden efter. Även om så mycket annat. Den är sorglig, vacker, positiv och en riktig bergodalbana.
Jag tror man mycket väl kan använda den som en tröstebok i andra omvälvande händelser och sjukdomar också. Själv känner jag igen mycket från min egen resa efter en olycka, komplicerat benbrott, lära sig gå igen och komma tillbaka till ett liv som inte är detsamma som innan.
Jag ska ju säga jag blev sugen på att sticka en trekantssjal i glada färger. Stod lite om det och var fina bilder.
Med boken följde en skiva med Gösta Linderholm. Även deras dotter sjunger på några låtar. Jag gillar cdn. Eftersom det är sommarlån får jag ha boken till slutet av juli och hinner lyssna på skivan många gånger.