Jag har nu läst Skärvor av ett liv skriven av Hedi Fried. Boken har jag köpt på loppis och sedan har den stått i bokhyllan tills jag kände mig mogen för den.
Som många vet är Hedi Fried en av överlevarna från Förintelsen. En av de som delar med sig av sin berättelse så vi aldrig ska glömma. En av de som är röst för de som inte kan, vill, orkar eller aldrig fick möjligheten.
Berättelsen börjar i Sighet i Transylvanien där författaren växte upp med sin familj. Jag gillar att läsa om tiden före kriget. Sedan blir det svårare och jag läser bara lite i taget. Om Auschwitz, Hamburg och Bergen -Belsen. Det positiva känns ändå att läsa om sammanhållningen bland fångarna. Ibland när jag läser den delen av boken måste jag ibland påminna mig om att författaren är en still going strong 90 + aktivist.
Det här är en bok som berör och som blir kvar i min bokhylla.