Jag har nu läst Dårarna Sjunger om Natten av Helga Henschen.
Det är hennes första bok och gavs ut 1951. Handlar om hennes resor till olika platser, mest på Korsika och Sardinien. Den här skrevs i en tid före charterturism. Var rätt vanligt att det gavs ut böcker om resor och upplevelser då.
Jag gillar boken. En del uttryck skulle inte gå hem idag men är inget som stör mig. Jag är själv uppväxt med att en neger är en mörkhyad person och inte ett skällsord. För att ge något exempel.
Det är också en viss charm att läsa om inkvartering som var vanligt då men knappast skulle funka idag.
Som sagt, jag gillade boken och skulle mycket väl kunna tänka mig att ha den i bokhyllan. Jag beställde den på Bokbussen. När de kollade upp den sa de att det fanns en nyutgåva och bokade den eftersom den nog var i bättre skick. Det var den jag lånade men så ny var den inte eftersom nyutgåvan var utgiven 1973 ☺