Idag har det varit sovmorgon och långfrukost igen. Har börjat plocka undan julen. Jag har lämnat kvar lite. En liten krubba får vara framme till efter trettonhelgen. Hur ska de 3 vise männen annars kunna komma till Jesusbarnet? Några prydnadssaker får vara kvar så jag tar bort dem i veckan. En duk det står God jul på bytte jag idag till en jag virkat. Övriga dukar är mer vintermotiv så de kan jag ha några veckor till om jag skulle vilja. De elektriska ljusstakarna i fönstren kan vara kvar till februari om jag tycker de lyser upp.
Imorgon är det nyårsafton. Jag har beställt färdtjänst för att åka till morsan på dagen och fika. I övrigt hoppas jag att det blir lugnt hemma och inte en massa smällande. Jag firar inget speciellt. Brukar laga till något extra. Ibland har jag lite godsaker och ibland inte.
Så är det det här med nyårslöften. Vet flera skrivit om det på Facebook och frågat om andra har nyårslöften. De flesta har inte det. Själv har jag nyårsönskningar. Dvs något jag hoppas av det nya året, planer och även lite planering. Mycket av det handlar om min rehabilitering men även om lite annat smått och gott. Ibland blir det inte som jag tänkt men kanske bra ändå. Jag hade tänkt vara ute mer och gåträna. Så kom flera månader med äckelvärme som ändrade på det för orken fanns inte. Efteråt kan jag se att jag ändå var ute mycket även om det inte blev det jag hade tänkt ge mig på. Blev en del promenader till Maxi istället för det var svalt i lokalerna och jag behövde ha hem saltgurka som jag mumsade i mig en del. En del promenader till Erikshjälpen också.
En annan sak var att jag ville skaffa marsvin igen. Det har jag skjutit upp och det beror på den varma sommaren det också. Dåliga skördar gör att det är svårt att få tag i bra hö. Det har jag skjutit upp till nästa höst eller så. Skulle det komma omplaceringsmarsvin i min väg är det en annan sak, men jag söker inte.
I övrigt rullar mitt köpstopp på men jag tänkte lägga in en högre växel. Får se hur jag gör med det. Handlar om så mycket. Inte en massa villhöver och braåha, plastbantning, rensa sånt jag inte använder eller vill ha. Det får ta tid och är ett projekt över flera år eftersom det handlar om en livsstilsförändring. Jag har aldrig varit mycket för shopping och märkesvaror utan det har mer varit braåha och villhöver. Tycker ändå jag mest hållit mig till det jag tänkt när jag varit på loppis. Jag har fortfarande en lista med saker att hålla koll på och den ändras hela tiden. Nu är det fönsterlampor, tunikor, byxor, en fin och nätt tekanna, vissa böcker och lite annat jag ska kolla efter. Det är sånt jag kollat efter men inte hittat något jag gillade. Eller inte i min storlek, för jag har sett en del fina kläder. Stödstrumpor behöver jag fylla på med några par men det är inte på loppis utan nya. Framför allt har jag blivit mer medveten om vad jag behöver och till viss del vill ha. Plastbantning handlar ju inte, för min del, om att byta ut allt omedelbums. Det får ta tid. Handlar mer om att efter hand det ska bytas ut blir det annat än plast. Fast jag ska nog redan nu kolla lite på loppis vad det finns. Jag har nämligen inte så mycket koll på det.
Hoppas ni alla får en trevlig Nyårsafton! Gott nytt år! 🔔