Inatt ställde vi alltså tillbaka klockan en timme till normaltid eller vintertid. Jag ändrade klockorna innan jag kollade på Så Mycket Bättre igår.
För någon som jag, som i perioder har sömnbesvär, är det mest till besvär det här att ändra klockan. Speciellt när det ändras till sommartid för då känns sömnrytmen rätt störd. Då är det lättare när det ändras på hösten och återgår till normaltid. Känns som det återgår till någon normal dygnsrytm då.
Jag känner ju i kroppen att det börjar bli kallare. Brukar inte använda gåstöd hemma men igår kväll gick jag så illa att jag fick använda betastödet eller käpp. Det är väl så här vintern blir för mig. Jag har bestämt mig för att inte deppa ihop för jag går inte bättre för det. Frågan är vad jag kan göra med begränsad rörlighet och att jag tillbringar ännu mer tid hemma tills vårsolen tittar fram? Har brev och vykort att skriva, massor med garn att göra något av, böcker att läsa, radiodokumentärer att lyssna på, Facebook och allt jag kan roa mig med. Så har jag det jag tränar hemma och anpassar efter dagsformen. Tror jag överansträngt knät lite med en övning jag började med nyligen. Om jag håller i betastödet kan jag springa snabbt på stället. Det är något jag inte kunnat på flera år och blev så glad att jag kunde det att jag blev överansträngd. Så där gör jag ibland, blir glad över att det är något nytt jag klarar och tar det inte i lugn takt som jag kanske borde. Istället överanstränger jag mig och det blir bakslag. Nej, jag lär mig tydligen inte av det.
Imorgon har jag ledsagning så då blir det promenad igen. Ska ägna söndagen åt att baka formbröd och skriva några brev.