Idag är det alltså Mors Dag. Jag har inte varit hos morsan idag och inte har jag dåligt samvete för det. Vi har inga speciella traditioner kring det utan det är som vilken söndag i maj som helst. Tidigare åkte vi till mormor och det var en tradition vi hade. Mostrar och kusiner träffades och fikade.
Min dotter nöjde sig med att höra av sig med ett meddelande. Jag är lite kluven till det här med Mors dag. För de som inte har sin mor i livet eller har väldigt dålig kontakt väcker det kanske jobbiga känslor. Att träffas och umgås tycker jag är ok. En blomma eller present är aldrig fel. Men det är det kommersiella runt det jag har svårt med. Stora annonser som uppmanar till köp, när det man helst vill är att umgås över en kopp kaffe. Alla gör som de vill så det är inte det.
Jag var hos morsan i torsdags och ska dit nu i veckan oavsett om det är Mors dag eller inte. I fredags fick hon "storfrämmat " då hon fick uppskattat besök som hon inte väntat sig.
Det har nog varit bra för mig att vara hemma och ta det lugnt i helgen för foten är bättre.
Imorgon är det ledsagning igen. Ska egentligen ha Ekolådan på torsdag men eftersom det är röd dag blir det på tisdag istället.