Idag är det Mors Dag och för första gången har jag ingen mamma att fira. Nu brukade inte vi fira Mors Dag så dagen betyder inget speciellt för mig.
Pratade med min dotter både igår och i förrgår. Igår när hon grattade mig i förväg sa jag att vi aldrig haft någon tradition runt Mors Dag. När jag bodde hemma och när mormor levde hade vi det. Då åkte vi, mostrar, morbror och kusiner till mormor. Det är Mors Dags-firande för mig. Att träffas i släkten. Ibland var vi många, ibland några i taget och vissa år var inte alla med. Det berodde på jobb, övrigt vi gjorde och sånt. Även beroende på vart mormor bodde eftersom hon gillade att flytta runt.
De senaste åren har jag försökt åka till morsan på Mors Dag. Inte för att fira utan för att jag kände det var viktigt för henne att få besök den dagen. Sedan fikade vi son vi brukade och var inget speciellt. Jag är mer för spontana presenter än sånt köpmännen bestämmer.
Blommor tog jag med ibland men inte just på Mors Dag. När Netto fanns hade de ofta fina krukväxter. Då köpte jag oftast med åt både mig och morsan. Det behövde inte vara något speciellt utan bara att det var fina krukväxter jag ville ha.
Fikabröd tog jag med. Ibland sånt jag bakat och lika ofta för jag var till affären på väg till morsan och såg något jag trodde hon ville ha.
Det jag saknar nu är inte att fira en dag som blivit väldigt kommersiell. Det jag saknar är att kunna beställa färdtjänst för att åka till morsan och fika och prata.
 
Vad har jag för planer för veckan? Imorgon har jag ledsagning. På tisdag har jag städhjälp och på onsdag hjälp med inköp. Torsdag får jag Ekolådan. Har inte beställt något extra den här gången. Däremot har jag bytt till en lite större låda för jag tyckte det var mer användbart i den för mig.