Ikväll blev jag sugen på popcorn så jag poppade en bytta. Jag äger ingen micro så för mig är det en kastrull på spisen som gäller. När jag poppade popcorn kom jag plötsligt att tänka på något min morsa sa. Det här var när jag bodde hemma. Apropå ingenting säger morsan åt mig att om jag ska poppa popcorn måste jag ha locket på kastrullen på! Det vet jag väl! Jag var i tonåren och förstod inte varför hon plötsligt skulle säga till mig om en sådan självklarhet. Det var heller inget jag ens provade.
Annars kan en del som sägs göra man vill testa fast man inte hade en tanke på det innan. Jag vet en gång när jag var barn och var hos en kompis. Vi höll på med något där man satte små olikfärgade plastbitar med små piggar på en platta och gjorde olika mönster och motiv. Då kom kompisens mamma in i rummet och sade åt oss vi inte fick stoppa upp plastbitar i näsan! Det var inget jag ens hade en tanke på innan men började fundera på hur det skulle kännas. I smyg tog jag den allra minsta lilla plastbiten och drog upp i näsan. Vart den tog vägen har jag ingen aning om och var inget jag kände av. Givetvis hade jag inte ens tänkt tanken att snorta upp en liten plastbit om ingen sagt åt mig att vi inte fick göra det.
Eller som min syster. Hon satt helt lugnt och lekte med en av våra kusiner. Då säger plötsligt morsan till henne att hon måste vara snäll mot kusinen och inte fick slå honom. Min syster som inte haft en tanke på det innan klådde istället upp kusinen.