Under mars har jag stickat
2 par vantar
2 par sockar/raggisar
1 päppelmössa
Håller på och virkar på en duk i form av en mormorsruta. Den gör jag lite parallellt med det andra. När jag stickar häl och avmaskningar vill jag inte lägga ifrån mig stickningen mitt i utan sticka klart hälen eller avmaskningen. Ibland stickar jag fram till avmaskningen. Sedan känner jag inte för att göra mer just då. Brukar bli lite virkning då istället för den kan jag lägga ifrån mig mitt i ett varv. Så tar jag tag i stickningen nästa gång istället. Det är rätt bra att ha något jag kan göra lite då och då. Mormorsrutor funkar bra. Ibland virkar jag lite när t ex potatisen kokar. När äggklockan ringer är det bara att lägga ifrån sig virkningen och jag vet vart jag är när jag tar upp det nästa gång. Undviker att ha en massa påbörjade handarbeten. Det hade jag tidigare. Så behövde jag ett par stickor men de satt en halv ärm på. Det är därför jag under åren skaffat en del stickor i samma storlek. När jag ville börja med något nytt var stickorna upptagna med en halvfärdig stickning. Istället för att göra klart skaffade jag nya stickor och började på något nytt. Ofta var det hos morsan de stickorna hämtades. När jag för en tid sedan gav en i Hemtjänsten en bunt av morsans gamla stickor frågade hon om jag inte själv ville ha dom. Men jag hade ju under åren hämtat stickor hos morsan och hade vad jag behövde. Morsan var inte utan stickor för hon fick från annat håll. Så fick hon av mig också. Vet vi skickade efter set med stickor. Tror det var via någon veckotidning. Då var det i olika storlekar. Jag tog de jag använde och de andra gav jag till morsan. Hon använde gärna tunna stickor men de hade bara blivit liggande oanvända hos mig. Eller använda till annat än stickning. Rensa avlopp, öppna burkar och sånt. Nu har jag istället ärvt/tagit hand om en hel bytta med stickor. De som inte går att para ihop med någon tänkte jag använda att binda upp tomater på.