Igår, lördag, var jag till morsan. Redan i början av veckan när jag beställde några färdtjänstresor var den här beställd. Att jag skulle ha med en överraskning till morsan visste jag inte då. Visste inte förrän i torsdags att en av mina kusiner var i Sverige nu. Det hade blivit hastigt påkommet också.
Jag kom till morsan först. Visade henne lite bilder från begravningen. Så ringde det på dörren och min kusin klev in. Tanten blev glad och överraskad.
Jag hade redan beställt hemresa men sa jag kunde avboka den och få skjuts hem. Det gjorde att vi inte hade en tid att passa utan kunde åka när vi pratat klart eller morsan tröttnat på oss. Att avbeställa hemresan var inte så smidigt igår. Eller rättare sagt det var telefonkö och 15 minuters väntetid. Jag försökte ett par gånger. Till slut sa jag att kommer jag inte fram tar jag min bokade hemresa . Gjorde ett nytt försök och då var det bara några minuters väntan. När jag kom fram var det ju inga problem att avboka resan.
Sedan blev det mer prat och skvaller. Eftersom morsan inte kunde vara med på begravningen i torsdags ville hon ju höra om det. Hur det varit, vilka som var där och sånt. Sedan blev det lite prat om släkten och om min kusins liv i en annan del av världen.
Till slut var vi både varma, trötta och hungriga. Morsan var rätt trött också.
Vi åkte en liten sväng hem för min kusin ville titta sig omkring lite när han var i stan. Jag frågade om vi kunde åka till McDonalds på hemvägen. Javisst, det gick bra. Var hungrig men hade ingen lust att laga mat i värmen. Jag har inte varit på McDonalds sedan de flyttade och det är nog några år sedan. Numera har de en vegansk burgare som är glutenfri och går att få med glutenfritt bröd.
 

 
Det smakade jättegott! Visst brukar jag ta kaffe och pommes på Burger King ibland. Men burgare har jag inte ätit ute på över 8 år. Det var när jag fortfarande kunde äta gluten. Att det smakade jättegott med en meny berodde nog inte enbart på att jag var hungrig utan på att det är gott med snabbmat ibland.
Efter käk, prat och mer skvaller blev jag hemskjutsad.
Idag blev det sovmorgon och långfrukost. Sedan blev jag så trött och påverkad av värmen att jag lade mig en stund och lyssnade på radion. En liten tupplur blev det också men max 10 minuter. Under dagen var det nog inte så äckligt varmt. Eller rättare sagt, det var nog annan luft ett tag. Jag har inte orkat handarbeta och blir bara svettigt att hålla på med garn. Idag stickade jag klart en vante som jag inte orkat ta i på flera dagar. Har tummen kvar.
Jag har också läst klart en bok. Fjäril i koppel av Zinat Pirzadeh. Gillade boken och persongalleriet. Väntar med att leta fram en ny bok tills imorgon. Ska läsa klart Kvällsstunden först. Får ny på tisdag och det var mycket jag ville läsa i den här.
Skulle bli svalare i veckan och det hoppas jag. Mår inte bra av värmen och kroppen protesterar.
Planer för veckan är ledsagning imorgon, städhjälp på tisdag, inköp på onsdag. Sedan har jag tänkt mig fredagsfika och att åka något till morsan. Kusin skulle försöka följa med någon mer gång när han är kvar i stan.