Har försökt ha en lugn helg. Men igår natt brann det igen. Läste om det på morgonen så det var inget jag märkte fast det nog var på andra sidan gatan. Någon hade stoppat en rulle brinnande toapapper under en bil. Det hade, tack och lov, inte tagit sig. Tror knappast inte det var det toapapper hamstrats för.
Igår var jag lite trött och hade låg energi. Å andra sidan har jag ju faktiskt gjort en del i veckan.
 

Jag har virkat klart vårdukarna. Ska bara pressa och klippa lite trådar. I veckan tänkte jag ta fram påskpynt och då ska dukarna på.
 

Lite rapport från burken med vildjäst. Nu har det hänt en del.
 

Tror den är klar så jag silade av den. Nu ska burken med vildjäst vila i kylskåpet för att väckas imorgon och användas på tisdag så jag kan baka på onsdag. Det är knappast inget hastbröd direkt. Eftersom jag tänkte åka till morsan på tisdag vill jag inte ta hand om en deg då. Alltså börjar jag med degen när jag varit där. Den ska matas och jäsa. Det är det jag behöver planera in. Är inte så stora moment men är lite pyssel. Det vill till att brödet blir gott när det ska pysslas om som en bebis.
 

Jag kunde inte låta bli fast jag inte ens använt vildjästen jag har. Hade kvar gamla torra dadlar. Så hittade jag någon blandning av russin och mullbär i en liten ask. Istället för att kasta ska jag se om det vill bli vildjäst. Att jag gjorde 2 burkar var bara för de är mindre än den jag använde sist. Fick ett litet hum om hur mycket plats det tar när jäsningsprocessen kommer igång.
Ikväll har jag bakat ett formbröd. Använde vanlig jäst. Jag har massor med bröd i frysen nu.
 
Inatt ställde vi fram klockan. Jag gillar inte det där ändrandet av tiden och vill helst ha normaltid året om.
Imorgon har jag ledsagning och på tisdag tänkte jag åka till morsan. Torsdag får jag Ekolådan och Boken Kommer.