Nu är snart den här helgen över. Jag har tagit det lugnt hemma.
Har haft flera nätter jag haft ont i magen. Det har inte varit kramper som när jag råkat få i mig något som är framställt ur vete. Mer att jag kände mig svullen inuti magen. Det kom under kvällen och försvann under natten. Jag kunde inte komma på att jag ätit något jag inte borde eller inte brukar äta. På dagen kände jag inget. Tredje natten, igår natt, började jag fundera på vad jag stoppat i matklykan senaste dagarna. Det enda jag kunde komma på var det nya glutenfria mjölet. Jag hittade inte några konstigheter bland ingredienser men är det enda jag kan komma på. Har ju mumsat en del från det under de här dagarna. Både bröd och pangkakor. Eftersom senaste brödet jag bakat inte innehöll av det mjölet åt jag av det igår. Det hade jag gjort i vilket fall som helst men nu var det för att utesluta vad jag reagerat på. Igår kväll och inatt hade jag inte några problem. Det är skönt när jag hittar orsaken men kan bli besviken. En del känns lättare att avstå än annat. Det är som det är.
 

Dagens käk blev en enkel måltid. Stekt potatis, lite lök, det som var kvar av en paprika och quornskivor skurna i små bitar. Lite ketchup och gurka till. Enkelt och gott. Man behöver inte krångla till det.
Jag har nu ett glutenfritt formbröd på jäsning. Passar på när ork och lust finns. Tärnade ett äpple och slängde även i någon näve russin och de sista hasselnötterna som var i en påse.
Planer för veckan? Imorgon har jag ledsagning. På tisdag städhjälp och på onsdag hjälp med inköp. Torsdag får jag hem Ekolådan. Får se om det blir fredagsfika men det bestämmer jag då.