I fredags blev det inget fredagsfika. Dels var det lönehelg och säkert fullt av folk och så ville jag ta det lite lugnt efter att jag varit snorig. Det blir fler gånger.
 

Jag är ju med i en Facebook-grupp där vi skickar kort till varandra. Tog en bild på veckans kort. Det var en del. Hälften har jag svarat på i helgen och ska posta imorgon när jag har ledsagning. Tycker det är mysigt med en mugg te, lyssna på radio och skriva kort. Det är mitt nöje en lördagskväll. Hade nog skrivit mer ikväll men det är sport och jag stängde av radion på eftermiddagen. Så hade jag nog inte skrivlust heller ikväll.
Har tagit in tomater från balkongen och låter mogna på fat i fönstren. Det är nog ett halvt kilo och lite är kvar på balkongen också.
Igår, lördag, var jag till morsan och fikade. Tanten blev glad över besök och jag hade med sista flaskan alkoholfritt vin så vi fick varsitt glas.
Igår natt sov jag dåligt och hade svårt att somna inatt också. Vet inte varför. Det är bara så ibland. Jag har pysslat hemma och ikväll har jag bakat 2 formbröd med riven morot. Tänkte testa en dag att göra bostongurka på zucchini. Hade läst om det i en grupp, blev nyfiken och tror jag har alla ingredienser hemma.
Ett år testade jag att odla zucchini på balkongen. Hade köpt ett miniväxthus där det var med några fröpåsar, bl a till zucchini. Det ska inte vara svårt att odla men jag lyckades inte. Växte och blev blommor men ingen frukt. Kanske ska göra ett nytt försök? Börjar redan nu att planera för nästa sommar. Jag ser vad som blev lyckat och mindre lyckat. Tidigare när jag skulle ha nya miniväxthus valde jag de med fröpåsar anpassat för barn. Har inte sett det de senaste somrarna eller om det är att inte Maxi haft när jag har kollat. Det som är bra med det är att det är sånt som ska ge resultat. Är väl tänkt att uppmuntra ungar att odla och väcka intresse. Det funkar lika bra för mig.Miniväxthusen kan man sedan använda i åratal till odling.
 

Ikväll var det en helt enorm regnbåge. Så vacker!
 

 

 

 

 

 

Det är regnbågsveckan så det passade bra.