Idag beställde jag färdtjänst för att åka till Erikshjälpen. Har gått dit förut men nu blev det färdtjänst både dit och hem.
 

Hittade en del kul. Inget garn idag men lite annat smått och gott. Några böcker som morsan får läsa först. Den om de svenska landskapen blir kvar hos mig så länge så jag kan kolla igenom den mer. De andra kan morsan läsa först. Kul att hitta böcker man innan varit nyfiken på. De hade tagit fram lite julsaker. Mest olika belysning för det är sånt man vill ha hem först. Jag kollade lite och kunde inte låta bli en julljusstake. Har inte sett någon sådan förut. Tror den passar bra på min gamla tv-bänk. Trots att jag virkar mycket själv kunde jag inte motstå en gullig virkad duk. Väldigt fin och välvirkad också. Ska ha den på köksbordet.
Jag hade med lite som jag lämnade in och fick en fikabiljett. Man får kaffe och bulle i deras fik. Jag nöjer mig med en slät kopp kaffe. Förväntar mig inte att det ska finnas en massa glutenfritt och mjölkfritt att välja på. Jag är nöjd med en kopp kaffe i en fin kopp. På ett större fik på stan däremot förväntar jag mig att det ska finnas något för mig och anser att det är dålig service att inte ens kunna något om de vanligaste allergierna och intoleranser. På Erikshjälpen är jag nöjd med en kopp kaffe. Jag är ju inte där för att fika utan för att fynda. När jag fikat hade jag gott om tid till att titta en gång till. Hittade några skor med massagesula. För 20 :- fick de följa med. De är lite för stora för mig men jag tänkte se om morsan kan ha dem. Jag tror inte att hon vill ha dem men det är en annan sak. Annars får Pinglan dem till sina balettfossingar.
Innan jag åkte fick jag min köksfläkt bytt. Vi får hem ett papper om underhåll en gång om året. Där kan vi fylla i om vi vill ha något gjort. Det som ska bytas behöver man inte betala för utan bara fylla i. Om man tex vill ha nya tapeter några år tidigare får man betala en liten summa. För några år sedan fyllde jag i byte av köksfläkt och fick ett papper om att det skulle utföras andra halvåret 2016! Det blev något överklagande om någon uppköp och förseningar. Så gick tiden. Förra hösten när vi fick nya erbjudanden skulle jag höra av mig om att jag inte fått tidigare utfört. Det blev inte av att jag tog tag i det då. Var då som extra mor dog hastigt och oväntat och jag hade annat än en köksfläkt i tankarna. Nu när vi fick nya erbjudanden hörde jag av mig. Någonstans har ju min beställning hamnat men det har inte hänt något mer. Jag steker heller inte mycket och har inte ens haft en köksfläkt i mina tidigare lägenheter. Nåja, igår hade de ett mail från mig där jag skrev att det inte hänt något sedan jag beställde köksfläkt. Idag hade jag ett svar att det skickats över till områdeskontoret så fick de kontakta mig. Det fanns en beställning så det stämde. Förmiddagen var en här, kollade vad jag hade för fläkt och mätte lite. Skulle kolla om det fanns hemma, kom tillbaka efter en stund med en fläkt och bytte. Klart! Det är likadan som innan men utan knivmärken. Den har fungerat förutom sista tiden då den varit sämre. Knivmärken berodde på tidigare hyresgäst. Är knivmärken både här och där. Jag har tyckt det hör till lägenheten och det finns antecknat. När jag flyttade in fick jag både omtapetserat och nya golv. Att det var blod på väggarna avskräckte mig inte när jag tittade på lägenheten. När jag berättade det för andra var det en del som sa de aldrig skulle ha tagit den och andra sa att var det någon som skulle bo här var det jag.