Idag har jag haft ledsagning. Det var en ny bekantskap som inte varit hos mig tidigare. Vi tog en promenad. Blev ungefär samma runda som sist. Sedan hade jag städhjälp. Egentligen skulle det vara imorgon men eftersom det är nyårsafton hade jag idag istället. Har sedan inköp på torsdag istället för onsdag. Sedan är vi äntligen tillbaka i vardagen igen. Trettonhelgen räknar jag inte riktigt. Firar inte och på senare år är det mest förknippat med blodtrycksfall och lårbensfraktur eftersom det hände mig trettonhelgen- 15.
Jag tror aldrig jag firat trettonhelgen faktiskt. Däremot plockar jag inte ner julpyntet innan. Har en liten krubba och den kan jag ju inte ställa undan innan. Hur ska de Vise männen hitta om Jesusbarnet är nerpackat bland tomtar och halmbock?
Summerar året som gått och det har varit både positivt och sorgset.
Vi börjar med det tråkiga att 2 nära släktingar gått över till andevärlden. Den ena var min Gudmor och en person som betydde mycket för mig när jag var barn och har påverkat mig mer än vad hon anar än idag. Den andra var min morbror.
En annan sak som inte varit så bra är att jag har haft långa perioder med trötthet och dåligt med energi. Till viss del är det värk och svullnad som påverkar mig men inte enbart.
Vi går över till det positiva istället för det är roligare.
Något som betytt mycket för mig är ju att jag börjat på sittgympa. Jag ser flera positiva saker med det. Jag får mig en promenad till lokalen, gympan, fika efteråt och sedan promenad hem. Får se när vi börjar igen nästa år. Även bingo har varit kul att komma iväg på.
Bokbussen och Boken Kommer hör också till det positiva.
Så lyckades jag själv gå en promenad jag inte gått själv på 5 år. Att det bara blev en promenad berodde på en bråkande fot. Det tar jag nya tag nästa år.
Att jag börjat komma underfund med hur jag stickar sockar och vantar hör också till det positiva.
En annan positiv sak är att jag gick med i en Facebook-grupp där vi skickar vykort till varandra. Det har gett mig många nya bekantskaper och fina kort.
Vad hoppas jag på för 2020? Givetvis hälsa och välmående för mig själv och nära och kära.
Många trevliga promenader och att min rehabilitering går framåt.
Många trevliga kontakter via brev och vykort.
Ett mål jag har är att använda så mycket som möjligt av garnet jag har och bara i undantagsfall köpa nytt. Loppisgarn är gränsfall.
Så har jag en annan förhoppning och önskan inför 2020 som jag inte tänker skriva här eftersom jag inte vet vem som läser.