I måndags hade jag ledsagning. Det regnade så hemtjänsten ringde och kollade av om jag ville gå ut. Jag sa vi kunde ta en liten promenad. Eftersom jag bytte utförare av hemtjänsten i våras har de inte kommit på än jag ger mig ut i de flesta väder utom halka. Det kom hit en tjej och vi gick ut. Hade mest tänkt vi kunde gå till brevlådan så jag fick posta lite. När vi kom ut hade ösregnet upphört och duggade bara lite och var riktigt behagligt. Om hon som gick med mig tyckte det vet jag inte. Vi gick en längre promenad mot Radiomuseet och radiomasterna. När vi gick hörde vi sirener. Hördes det var flera bilar och en större utryckning. Efter en stund hördes mer sirener, som det kom förstärkning från annat håll. Vi såg ingen rök men jag tyckte jag kände röklukt. Om det var från branden vet jag inte. När vi var nästan hemma igen ringde en annan från hemtjänsten till hon som gick med mig. Den tjejen var på väg till min morsa för att städa och hamnade mitt i utryckningen. Det var ett hus bara några gator från morsan som brann för fullt.
Senare såg jag på Motala tidnings sida att det var ett mindre hyreshus med 4 lägenheter. Så otäckt!
Tisdagen var jag hos morsan. Hon hade inte märkt något av branden och det kändes bra. När jag åkte hem skulle vi hämta upp fler. Då åkte vi åt det hållet så jag slängde en blick ner på den gatan där huset är. Var stora rökmoln från fönster och taket. Tyckte det var lite konstigt det rök så mycket ett dygn efter branden men vi passerade snabbt så mer än en hastig blick var det inte. När jag kom hem kollade jag nyheter igen. Då visade det sig att huset börjat brinna igen. Måste varit rökutvecklingen när branden börjat ta sig igen jag sett. Det har sedan tagit sig en gång till. Idag läste jag huset börjat rivas för det går inte att rädda. Tycker det är så otäckt och stackars de som mist allt i branden. Troligtvis har branden startat genom att en yngre tjej tänt eld på en filt, lämnat bostaden och den brinnande filten och det var så branden startade.