Idag har jag haft ledsagning igen och varit ute och gåtränat.
 

Blev ingen backträning idag. Igår vräkte regnet ner och kan vara lite lerigt i skogen.
 

Blev promenad på asfalt och en liten hund var med idag.
 

Det är länge sedan Liten Hund var med. Har varit semester även för en hund. Så beror det på vem som har min ledsagning. Alla vill inte hålla reda på både mig och en hund.
 

Att jag inte har lagt märke till det här trädet tidigare.
 

Bordet jag gärna tar bild på.
Fick veta att palettbladen jag lämnade förra veckan hade det varit riv efter. Kul! I veckan tänkte jag plantera om sticklingar som växer så det knakar för att lämna nästa onsdag när jag har hjälp med inköp igen. Tror jag ska dela några där det är trångt i krukorna också. Tar lite efter hand.
Ikväll kände jag för hummus. Ingredienser hade jag hemma.
 

Såg att ena förpackningen kikärter passerat BF så jag använde den.
 

Citron på flaska hade också passerat BF.
Fanns lite tahini kvar i burken. Olivolja och kryddor hade jag.
 

Blev en bytta hummus.
Är med i en Facebook-grupp om att ta till vara och det är mycket jag kasserat innan. Nu är det smak och lukt som gäller. Får väldigt mycket tips och inspiration där och det är något som intresserar mig. Något med de bönorna hade det inte blivit innan. Får kolla om jag har mer jag behöver göra något av. Tror det här är från sånt jag hamstrade förra året. Då i början av pandemin när hyllorna började gapa tomma i affärerna tog jag också hem lite extra. Tror det är sånt som blivit kvar. Så har jag mina perioder jag är sugen på hummus. Använder antingen färdig eller gör egen. Så äter jag det ofta en period för att sedan vilja ha något annat. I somras var det istället mycket saltgurka.
Helgen var lugn och lite värkig. I lördags kväll ringde hemtjänsten och undrade om jag var hemma för då kunde de komma förbi med min tvätt. Så den är hemma och inplockad.
Efter ledsagningen idag tog jag upp mobilen. Hade inte haft ljudet på. Såg jag precis haft ett missat samtal och det var från dit trygghetslarmet går. Så ringde det igen och då var det hemtjänsten. Larmet går vidare till dom. Det var hon som gått med mig som undrade om jag larmat. Var bara några minuter efter att vi skiljts åt vid porten som de ringde henne från kontoret. Jag kunde berätta att allt var bra och jag troligtvis råkat komma emot larmet när jag gick upp för trapporna. Allt väl och jag vet det funkar med larmet! Jag har larmet som en klocka på armen. Tidigare tog jag oftast av mig det när jag gick ut. Lade det på byrån och tog på mig det direkt när jag kom in igen. Så hade jag en period jag inte kände mig helt stadig i benet och det domnade bort. Kändes tryggare då att även ha larmet när jag gick i trapporna. Sedan har jag haft på det ute också av gammal vana. Idag när jag gick upp gled larmet runt så larmknappen lade sig på undersidan av armen. Tror det var då jag kom åt larmknappen och råkade larma. Nåja, ingen skada skedd och jag vet det funkar. Jag har bara akutlarmat en gång och det var när jag fick ett blodtrycksfall och slog omkull och bröt lårbenet. Det tog inte mer än 10 minuter efter att jag larmat innan hemtjänsten var här. Man hör så mycket skräckhistorier om de som får vänta i timtal.