Idag har jag haft ledsagning igen och varit ute och gåtränat.
 

Ärligt talat tror jag inte att hon som gick med mig var så sugen på promenad för hon sa det inte var säkert det blev en timme.
 

Jag valde att korta av promenaden lite. Men i övrigt tänkte jag ta min ledsagning. Har de ont om folk och knappt om tid är det bara att säga det. Den som gick med mig jobbade sin första dag efter semestern, brukar bara vara hos mig ibland och jag fick mest känslan att hon inte var så road av en promenad när regnet hängde i luften och det kom några regnstänk. Innan vi gick fick jag frågan om jag verkligen ville gå ut.
 

Jag går i alla väder så länge det inte är halt och det vet de flesta. Däremot är inte alla så roade av att gå med mig eftersom jag envisas med att gå ut. Andra tycker det är toppen att få ta en promenad med mig.
 

I fredags frågade jag inte efter min tvätt. Ibland får jag den redan på fredagen men oftast på måndagen. Har de inte med sig den då frågar jag efter den. Hon visste inte ett dugg om någon tvätt och ärligt talat verkade hon inte intresserad av att ta reda på det heller. Nästa gång jag har hjälp är på fredag och är det någon lika ointresserad då lär jag ha tomt på vissa kläder. Har ingen lust att köpa nya trosor för att ha något rent att ha på mig. Skickar ett mail senare i veckan och efterlyser min tvätt och hoppas på att jag får den på fredag.
 

Promenaden var trevlig iallafall. Men det är bara att konstatera att det är som morsan och jag pratade om ibland. Att en del som jobbar är trevliga och gör det de ska. Men det fattas något, de har inget intresse för människor. Iallafall inte de de jobbar med. Sånt känner man.
Jag kan säga att förutom den som ifrågasatte att hon skulle följa med ner i källaren med min rullator efter ledsagningen för en tid sedan har ingen i nuvarande hemtjänsten varit otrevlig. Att vara stressad är en sak och att en del inte har något större människointresse. Men otrevlig har ingen varit förutom hon som ifrågasatte att hon skulle utföra en arbetsuppgift. Inte ens när jag hade Attendo och inte mycket funkade sista tiden var någon otrevlig. Däremot blev det alldeles för många där som var totalt ointresserade av sitt jobb och hade det som ett genomgångsjobb. Däremot när jag hade kommunal hemtjänst var en del riktigt otrevliga och även ifrågasatte hjälpen jag var beviljad. Givetvis fanns det jättebra personal också. Innan jag bytte bort den hemtjänsten blev jag mer eller mindre utskälld. Var en chef som inte borde vara chef. Det jag har nu fungerar i vanliga fall. Får se vad som händer med min tvätt. Vad jag hört är det några som hellre glor i sina mobiler när de är på kontoret än att ta hand om tvätt och andra arbetsuppgifter när de är där. Är det mest de som vill pilla på sina mobiler som jobbar en tid lämnas andra arbetsuppgifter till de som faktiskt utför dom. Då flyter det heller inte på som det är tänkt.
Nä, nu ska jag inte gnälla. Tvätten kommer nog till rätta när jag efterlyst den. Var en skön promenad och till största delen fungerar hemtjänsten bra. Nu hoppas jag det börjar återgå till vanliga rutiner igen.