Nu är snart den här långfredagen till ända. Jag har haft en lugn dag. Hade en natt jag inte kunde somna. Vet jag lyssnade på nyheterna på radion klockan 3. Tror jag somnade strax efter det. Inatt tror jag det är att det är strax innan fullmåne och så den där j-a sommartiden som ställde till det. Efter långfrukost och hemtjänsten varit här lade jag mig och vilade lite. Lyssnade på radio och det blev ingen tupplur men det kändes bra och jag var piggare.
I övrigt har det varit en lugn dag och tom skrikgrannarna har varit lugnare.
Jag vet långfredag när jag var barn och det absolut inte fanns någonting. Det var inte mycket på tv ändå men långfredag var bara program med religiöst tema, oftast någon film om Jesus lidande. Inget var öppet och var lugn lek som gällde. Nu tror jag inte ungar far illa av att ha det långtråkigt ibland. Jag hade kompisar som växte upp i religiösa hem och för de var det ett sätt att förstå berättelsen . För oss andra var det bara en tråkig dag då allt som var skoj var förbjudet. Det var bara så. Jag är glad det inte är så längre utan det är ett eget val.
Ikväll har jag kollat på K.special om Rickard Wolf.
Får se hur jag firar påskafton i år. Ibland vill jag gärna ha en grönsakstallrik då och den ska innehålla sparris, färsk eller fryst. I år var det inget speciellt jag var sugen på, förutom en påskmust. Idag gjorde jag pasta och sojafärssås. Påskmåltiden imorgon får bli resten av färssåsen och koka ny pasta. Det är inte synd om mig om nu någon skulle tycka det. Jag har haft möjlighet att beställa något extra från Ekolådan eller skriva på inköpslistan när jag hade hjälp med inköp. Det är helt enkelt inte något speciellt jag velat ha. Skulle jag ångra mig kan jag ta rullatorn och halta bort till affären imorgon. Annars gör jag helt enkelt en påsktallrik när jag känner det är vår. Eller till Pesach, som jag inte helt har koll på när det infaller i år. Min påsktallrik/vårtallrik brukar bestå av potatis, sparris, olika råkost och en kall sås. Den varierar lite.