Nu är det dags att summera november månads köpstopp.
Det rullar på som vanligt. Har varit till Netto och Dollar Store, men även där tyckte jag att jag höll mig till det jag skulle ha.
Jag påbörjade mitt köpstopp 1.12.2016. Alltså har mitt köpstoppsår gått nu men jag ska fortsätta ett år till. Vad jag främst blivit medveten om är att jag hade lätt för att handla på mig braåha. Det behöver inte alltid vara dåliga eller onödiga saker men inget jag direkt behövde för jag redan hade. Mest har det gällt städsaker.
Jag har tillåtit mig att hamstra lite då jag insåg det ibland var mest praktiskt så. Som när jag var till Dollar Store. Tyckte jag lika gärna kunde köpa färgglada diskborstar och toaborstar. Alternativet är att skriva på inköpslistan och hemtjänsten köper det som finns på Maxi just när jag behöver. Funktionen är densamma men jag kunde lika gärna ha några kul färger som var nytt för mig.
Garn till vinterns projekt har jag också både handlat på mig och fått.
Jag läser ibland Minimalisterna och i deras blogg skriver de om månadens in och ut. Någon minimalist kommer jag inte att bli och strävar inte efter det heller. Med inspiration från deras blogg kommer jag nog att göra en månadens in och ut nu när jag fortsätter med köpstoppet. Har ju mer på gång än köpstopp, som att rensa ut hemma och plastbanta.
Rensningen är sånt jag gör lite efter hand. Sånt jag inte använder kan komma till nytta hos någon annan. Plastbantning är inte att jag ska byta ut all plast omedelbums utan att jag väljer annat material efter hand det ska bytas ut. Det är ett långsiktsprojekt. Ibland kan också plast vara det bästa alternativet även för något nytt. Som när jag behövde en ny vattenflaska.
Har alltså tänkt fortsätta skriva om månadens köpstopp men tycker inte alltid det finns så mycket att tillföra då det rullar på. Jag har också hjälp med inköp och då handlar de bara det på inköpslistan. Förutom månadens summering av köpstopp har jag även tänkt summera månadens in och ut. Förbrukningsmaterial räknas inte dit utan det är kläder och prylar.