Nu är det dags att summera juni månads köpstopp.
Det rullar på som vanligt. Är inte bara köpstopp utan även att rensa och plastbantning.
Det här med plastbantning fick mig att fundera lite. Jag ska ju byta ut efter hand som det jag har går sönder och behöver förnyas. Det är alltså under lång tid. Jag har tex degbyttor i plast från 70-talet och de fungerar utmärkt. För en tid sedan gick min ena vattenflaska sönder. Har spruckit vid korken. Att använda den hemma går bra men inget jag skulle ha med i ryggsäcken. Då var det inte självklart vad jag skulle göra. En tyngre i glas eller en i plast när jag egentligen ska byta ut plast efter hand. När jag vägt för och emot kom jag fram till att en lättare i plast var bättre för mig i det här läget. Hittade ingen vattenflaska på Willys och när jag var på Maxi glömde jag att kolla. Det får bli senare.
Jag har också insett jag behöver påslakan. Det rör sig om 1-2 så jag får kolla när jag hittar något jag gillar. Börjar närma sig min 3-gräns så då är det dags att fylla på. Min 3-gräns innebär ett i sängen, ett i tvätten och ett extra. Mycket mer behöver jag inte. Har fått rensa bort några som började bli för slitna och göra putstrasor av.
Det är lite det mitt köpstopp handlar om, att inse vad jag behöver och vad som är villhöver. Någon minimalist blir jag inte. Gillar prylar men vill ha sånt jag gillar och behöver.
Några loppisbesök har det inte blivit den här månaden. Vill annars fylla på med virkgarn för vinterns projekt. När jag virkat klart det jag håller på med nu går jag nog över till stickning ett tag. Fick 2 kassar stickgarn av en vän som rensat och har en del innan också. Tanken är att göra barntröjor, mössor etc till välgörenhet. Så vill jag lära mig sticka sockor och vantar för det har jag inte gjort mycket tidigare.
Tycker inte jag gjort några större utsvävningar under månaden.
Imorgon hugger vi in på juli.