Nu ska jag summera juli månads köpstopp. Ungefär som tidigare. Har lärt mig att inte hamstra som jag haft lätt för. Fick tom köpa disksvampar för det är något jag hamstrat förut. Öppnade sista förpackningen och då är det ok att ta hem en ny.
Jag har bara varit till Linköping en gång i juli. Lite besviken var jag att inte komma hem med garn från loppis. Fanns nästan inget och det som fanns var inget för mig. Det är annars något jag tycker är ok när jag hittar på loppis. Virkar och stickar en del till välgörenhet.
När jag var till Linköping kom jag hem med en tidning. En om brott. När jag läst den gav jag den till morsan och när hon läst den gav hon den till min syster.
En tidning och sedan lite godis på Netto är nog det jag kan komma på som blivit "extra" den här månaden. Det är jag nöjd med.
Ska säga upp morgontidningen. Det har inte direkt med köpstoppet att göra även om det påverkar. Är mer jag tycker det är för lite att läsa i den. När det inte finns lokalredaktioner blir det inte lika lokalt och ingen undersökande journalistik.
Skulle byta mobil under sommaren. Det har inte blivit av men ska ta tag i det. Har inte känt för att lära mig en ny mobil och den som skulle överta min nuvarande är inte aktuellt längre. Ska ändå byta under hösten eftersom jag ska byta mobiloperatör. Den som ska överta mobilen jag har nu tar den när den får den.
Nästa vecka kommer det igång med Ekolådan igen efter sommaruppehållet.
Det är olika hur man väljer att ha köpstopp. En del är väldigt strikta och handlar bara det nödvändigaste. Andra undviker allt onödigt. Det är så olika eftersom det beror på ens egen situation och målet med köpstoppet. För min del handlar det mycket om att skilja på behöver och villhöver, undvika onödiga saker, använda av det jag har innan jag tar hem mer, att inte hamstra braåha och även rensa bland sånt jag inte använder.