Nu ska jag summera december månads köpstopp. Det rullar på som vanligt. Några saker har stuckit ut lite och det är hamstring av frimärken. Pga portohöjning 1a januari har jag köpt en del extra häften med valörlösa frimärken. Fast sedan blir det inga nya inrikesporto innan de här är slut.
Eftersom jag förutom köpstopp även rensar hemma och plastbantar ska jag också göra en summering av det varje månad.
Så här ser alltså december månads in och ut, ut.
- Strumpor, 2 par
- Stödstrumpor, 2 st
+ Ljusstakar, 2 st
- Degskrapa, 1 st
- Pennor, 4 st
- Hårspännen, 2 st
- Halsband, 1 st
- Plastgiraff, 1 st
- Bok, 1 st
+ Glas, 5 st
- Mjukisbyxor, 1 par
- Temuggar, 2 st
- Cdn, 2 st
 
Det som tillkommit är glas och ljusstakar jag fått.
Strumpor är utslitna jag kastat. Att jag skrivit strumpor som par och stödstrumpor som styck har sin förklaring. För några år sedan köpte jag flera par av apotekets svarta stödstrumpor. Ibland blir den ena mer sliten så tanken har varit att den hela strumpan paras ihop med en annan. Det här är alltså 2 par likadana stödstrumpor där den ena blivit utsliten och jag nu pusslat ihop de hela till ett nytt par.
När jag bakade och kollade i lådorna efter en degskrapa såg jag att jag hade 3 olika. 2 använder jag och den tredje kan någon annan ta.
Likadant med 2 muggar. Är 2 jag gillat och använt mycket. Nu har de nästan varit lite bortglömda så jag är nog klar med dem och någon annan kan få användning för dem.
Hårspännen och halsband var inget jag använde nu och en liten 7 - åring tog dem gärna.
Samlar på giraffer även om inte samlingen fylls på så mycket nu mer än med vykort jag får via postcrossing. Det här var en Plastgiraff där plasten nog torkat. Hade den i bokhyllan och när jag skulle damma och flyttade på den var benet trasigt. Det var ingen som hade någon betydelse i min samling så jag kastade den.
Mjukisbyxorna är några som är lite för långa för mig. Inte har de krympt i tvätten heller. Nu gav jag dem åt morsan. Hon har lite längre ben än mig. Så har hon större arsle än mig och fyller ut dem bättre.
Boken var en jag läst men inte ville ha så jag gav bort den. Brukar göra så och bara spara böcker jag vill ha kvar och kanske läsa om.
Fick för mig att ta fram cdn och lyssna på lugn musik med bla panflöjt. Har mycket sånt jag ska lyssna igenom. En del är jag färdig med och då kan någon annan ha glädje av dem. Nu var det 2 jag rensade bort och fler blir det nog. Är bättre att rensa bort sånt jag är färdig med för att sedan fylla på med nya loppisfynd.
Att jag tagit med pennor trots att det är förbrukningsmaterial är för att det var något jag tidigare hamstrade och köpte stup i kvarten fast jag hade massor. Av de 4 jag rensat ut nu är 2 sådana jag kastat för de var slut. De andra två är glittrande gelpen som en liten 7 - åring kastade lystna blickar på. Klart hon fick ta dem och var inget jag direkt använde. Jag skriver nästan bara med Bic-pennor.