Jag pratade lite med min morsa om mitt köpstopp. Eftersom hon alltid varit lite pryltokig och sparat allt som kan vara braåha och mer därtill, har hon svårt att förstå sånt som att rensa eller välja bort. För flera år sedan läste jag och min syster boken Rensa i röran med Feng Shu. Blev väldigt inspirerad av den och rensade ut sånt vi inte behövde eller egentligen ville ha. Ingen av oss är något för att kasta användbara saker utan det hamnade hos någon som ville ha eller på loppis. När min syster visat morsan boken hade tanten fryst åt den och sagt vi hade så mycket konstigt för oss.
Nu berättade jag för morsan om mitt köpstopp. För henne lät det som jag skulle vara snål och gniden och leva i missär. Nej, det handlar inte om det. För min del handlar det om att inte köpa en massa onödigt och använda av det jag har. Jag har alltid gillat prylar och har svårt att se mig i ett minimalistisk hem, men det blir inte så mycket nytt nu. Dvs jag kommer inte hem med så mycket från loppis.
I år ska jag ha växter på balkongen igen. De 2 senaste åren har jag inte haft det. Förrförra sommaren klarade jag inte att vattna själv och förra sommaren blev det inte av. Fröer och jord ingår inte i mitt köpstopp. Krukor har jag massor och där ska jag använda de jag har. Nästa gång jag kommer till Maxi ska jag kolla vad de har för spännande fröer. Det jag tänkt mig är lite ätbart som tomater och kryddor och några säsongsblommor. Jag ser fram emot att pyssla med det.
Idag ska jag baka ett glutenfritt formbröd. Det är en mix jag köpt via Ekolådan för ett tag sedan. Kollade datum på förpackningen och insåg jag behövde göra något av det. Tror faktiskt jag köpte det i somras. Det är sånt här mitt köpstopp också handlar om. Att kolla vad jag har hemma och använda det innan jag tar hem mer.