Jag har tidigare haft perioder av köpstopp. Har inte haft någon speciell plan med det utan har mest handlat om att inte köpa en massa onödigt och använda av det jag har. Är väl lite det som är tanken nu också. Jag hade redan bestämt mig när jag hittade en grupp på Facebook om köpstopp där vi peppar varandra och delar erfarenheter. Vi har olika erfarenheter och tankar om vad vi vill uppnå under året. Kan vara det mesta från att spara till något speciellt till att leva enklare. Inget är rätt eller fel.
Jag inledde mitt köpstopp redan 1.12. Nu har det inte inneburit så mycket för mig då jag haft hjälp med inköp av hemtjänsten och leverans av Ekolådan. För min del handlar köpstoppet om att inte handla något onödigt och använda av det jag har. Det är det jag ska jobba med till att börja med. Har haft en viss tendens att hamstra. Ska gå igenom av torrvaror och konserver och använda det. Det är något jag blivit bättre på. Däremot hittade jag annat jag hamstrat men inte varit medveten om. Har 6-7 oöppnade förpackningar lypsyl, ca 15 nagellack med varierande mängd i och MASSOR med pennor. Ok, jag skriver mycket men behöver knappast inte sisådär 150 pennor till det. För att inte tala om alla gulliga brevpapper. Det är sånt som inte kommer över min tröskel förrän jag använt av det jag har.
Några inköp vet jag att jag kommer att göra under året men det är sånt jag behöver och kommer att använda under många år och inte ingår i köpstoppet. Bla kommer jag att behöva nya kryckdubbar. Under våren kommer jag också att byta mobil när det är dags för nytt abonnemang.
Hoppas ni får ett trevligt nyår!