Än är inte julen över. Jag firar inte jul och för mig är det mer som en vanlig helg.
I onsdags, dan före dan, var jag till affären en sväng. Ville ut en sväng och ha hem lite småsaker. Affären här på området är inte så stor och har så stort urval. Jag klarar iallafall att gå dit och folk är bra på att hålla avstånd.
 

Det blev tekalender också. Relaxing Herbal Tea. Citronmeliss, lavendel, salvia, fänkålsfrö, persilja och ringblomma. Smakade örter och var gott.
I onsdags gjorde jag vegobullar av formbar vegofärs. Däremot blev det ingen potatisgratäng. Jag var inte sugen.
Käket på julafton blev vegobullar, kokt potatis, rödbetor, sallad och en smörklick. Senap också. Kände inte för en massa olika rätter . Jag blev mätt och var nöjd. Pratade lite med Pinglan i telefonen också.
Det var mycket att lyssna på på radion. Någon Kalle Anka blev det inte eftersom jag inte har någon tv. Fick istället höra Harry Brandelius sjunga om kaffekask och kaffebruna fnask 😀 Jag lyssnade på ett program om julmusik.
På kvällen käkade jag risgrynsgröt med sirap och sojamjölk. Det blir det ikväll också för det är mycket kvar.
 

Sista påsen i min tekalender blev det också. Heavenly Christmas Delight Tea. Ceylonkanel, citronmeliss, björnbärsblad, apelsinskal, äpple, lakritsrot, kryddnejlika, blåklint och ringblomma. Smakade kanel och juligt.
Det har varit roligt att testa ett nytt te varje dag. Alla har varit drickbara även om en del är godare och andra skulle jag inte skriva upp på inköpslistan. De med mynta, jasmin och annat jag gillar kan jag tänka mig mer av. Nässlor är förvånansvärt gott trots kisselukten när det drar. Nypon däremot är ingen favorit fast jag dricker det om det finns.
Idag, juldagen, hade jag beställt färdtjänst för att åka till morsan. Vi fikade och jag kollade hennes boklåda hon fick i onsdags. Är någon minusgrad och känns riktigt kyligt. Nu vill jag ha vinter så det inte blir så där milt som förra vintern. Jag gillar varken kyla eller halka men när det blir kallt är det som det blir någon balans och inte som en lång höst fram till våren. Tror det var den milda vintern som gjorde jag fick problem med bihålorna. Så är jag så elak att jag hoppas på oväder runt nyår. Det brukar vara lugnare och inte så mycket smällande då.
Tänkte plocka undan julen i helgen. Känner mig färdig med den. Gillade verkligen att ta fram julpynt så det är inte det. Är mer att jag är färdig nu. Har städhjälp på tisdag och tills dess kan halmbockarna jag har på golvet plockas undan . Granen kan också plockas bort. Har lite småsaker jag kan plocka bort sedan också. Ljusstaken i fönstret får vara kvar till februari och lysa upp . Krubban får vara kvar till Trettonhelgen när de vise männen dyker upp. Egentligen är det mest halmbockarna och granen jag ska plocka bort. Dukar och annat tar jag något i taget. Jag har inte mycket. Julkoppen plockar jag undan i helgen. Använder den några dagar till för jag gillar den. Egentligen är det nog inte så mycket att jag vill stuva undan julen utan mer att jag vill ha förändring. Det behövs ibland inte stora saker utan kan räcka med att byta dukar.
Ikväll blir det risgrynsgröt och fortsätta att läsa i min bok på gång.