Julen har förflutit lugnt. Jag är ju ingen större julfirare och ser det mest som en vanlig helg. Har haft en del jobbiga jular så julen är inte förknippad med glädje för mig även om jag haft bra jular också. På senare år har jag blivit lite sams med julen och firar på mitt eget sätt.
Jag gillar julpynt men har inte själv speciellt mycket. Faktiskt har jag börjat titta lite på julpynt och det är ju något positivt. Hade funderat på en bordsgran men det blev ingen i år. När Pinglan var här i söndags visade hon bilder på sin rosa gran. Det var en rosa bordsgran jag tänkt mig men när jag såg bilderna blev jag sugen på en större. Plats finns och jag har inga katter nu. Jag har nästan ett år på mig till det är dags ändå.
Julafton tog jag det lugnt hemma. Åt rester, lyssnade på radion, läste mm. Jag saknade inte tvn. Håller fortfarande på att få egna traditioner runt jul. Hade faktiskt kollat att jag kunde kolla Jultomtens Verkstad och Tjuren Ferdinand på Youtube om jag absolut hade velat.
Juldagen var jag till morsan och fikade. Hade med mig kanelbullar och clementiner till fikat.
Igår, Annandag Jul, tog jag det lugnt hemma. Kände mig inte så pigg heller. Jag vet inte om jag går med någon förkylning i kroppen. Har läst mycket. Håller på med en loppisfyndad bok om prinsessan Diana.
Idag beställde jag färdtjänst för att åka till Maxi. Behövde hämta ut medicin. Så tänkte jag handla något gott till nyår. Jag har inga speciella planer. Brukar vilja ha något lite festligare att äta men är inget speciellt jag planterat. Får se vad det blir. Ett nyår var jag sugen på ris, currysås och gröna ärtor. Då gjorde jag det. Det behöver alltså inte vara så avancerat. Troligtvis blir det lasagne eller pastagratäng i år.
 

Ett garnnystan fick följa med mig hem ☺ Tänkte sticka ett par strumpor. Jag håller på att lära mig att sticka strumpor nu.
 

Pinglan fick ett par neonfärgade och jag håller på med ett par åt mig också.
När jag handlat idag blev det en fika. Var färdig i god tid och satte mig sedan på en bänk för att vänta på färdtjänst. Då fick jag sällskap av en mycket trevlig tant, 90+ och ett trevligt samtal när vi väntade.
När jag väntade på färdtjänst hemma var det riktigt behagligt ute och solen tittade fram lite. Medans jag var på Maxi mulnade det på och har regnat. Det har varit grått, mörkt och regnat emellanåt. För min del får det gärna vara ruskväder över nyår för då brukar det vara lugnare på nyår. Jag avskyr verkligen allt smällande och det är ju ingen hemlighet. Återigen har Ö&B en massa raketer och sånt skit i sitt reklamblad. Själv hör jag till de som helt bojkottar Ö&B sedan flera år. Även andra som säljer fyrverkerier och raketer, men det är just Ö&B jag slutat handla hos. Övriga har jag inte handlat hos tidigare så de kan jag inte se att jag bojkottar på det sättet. Kan inte ens förstå varför privatpersoner ska ha pyroteknik. En del som säljer säger att de har utbildad personal och det har de säkert. Det kanske även är ett krav. Men för köpare som ska avfyra det behövs ingen utbildning eller ens lite vanligt folkvett.