Idag beställde jag färdtjänst för att åka till Erikshjälpen. Har inte varit där sedan i höstas. Jag har helt enkelt inte varit loppissugen. Nu var det dags och jag hade med mig en påse med blandat jag lämnade in. Kom hem med lite också ☺ Det var mest sånt jag skulle kolla efter. Skulle kolla efter vykort, garn, brevprylar, gardiner, ljus, några plagg och eventuellt några skor. En del hittade jag och en del inte. Det gula garnet tänkte jag ha till ett par vantar. Ska kolla vad jag har för liknande hemma för att göra några ränder så garnet räcker. Jag gillar färgen och det känns behagligt. Påsen är en restgarnspåse. Det var mest några nystan virkgarn jag ville ha. Får se om jag har användning för resten eller om jag lämnar det vidare. Ett par rosa stickor fick följa med också för de var fina och låg bra i handen. Påsen mellan böckerna är lite olika pyssel i. Några brevpapper, stickers, block och tejp. Det är sånt som går åt. Lite nya cdn också. En 3-cd med klassisk musik. En Marlene Dietrich, en Anna Bergendahl, en jag var nyfiken på och en med klassiskt. Ska lyssna igenom så de funkar.
Kläder hittar jag nästan aldrig på loppis nu men kunde iallafall titta. Likadant med skor. Jag vill ha något mer par med vinterskor. Någon nättare modell utan klack. Inget av det hittade jag. Men det är ju det som är kul med loppis att ibland hittar man något och ibland inte. Var det något jag verkligen behövde hade jag sökt i en vanlig affär. Likadant med gardiner. Känner jag vill ha något nytt. Det fanns massor med gardiner men inget som direkt lyste i ögonen på mig. Just gardiner är inget jag kollat efter på flera år. När jag bott här lite mer än ett år och bott in mig råkade jag ut för olyckan och spiralfrakturen. Då fick jag annat att tänka på. Men det kanske är dags för lite nytt nu.
Jag är nöjd med mina loppisfynd och glad över att jag gav mig iväg. Det var nog vad jag behövde.
I övrigt känns det bra att julen är över. Ett nyår också som jag hoppas blir lugnt utan en massa smällande.
Julafton slutade kanske inte så lugnt som jag tänkt mig. Vid 18 -snåret ringde det på dörren. Jag förstod vem det var och öppnade. Det var mitt ex. Inte speciellt nykter heller men jag släppte in honom och bjöd på fika. Egentligen vet han att han inte får komma hit onykter. Det har respekterats under flera år. Nåja, vi fikade och jag hade svårt att hänga med i sluddriga samtal. Han var inte otrevlig på något sätt och insåg själv att han skulle gå. Sa åt honom att han var Välkommen när han var nykter men inte annars.
Juldagen var jag till morsan och fikade.
Annandag Jul var jag till Maxi. Innan jul hade jag fått en avi om ett stort brev. Hade ingen lust att gå när det var knökfullt innan jul. Nu när jag var så var det inte mycket folk. Passade på att handla lite på Maxi också. Det var lite jag vill ha hem till nyår. Kollade på vegoprodukter och köpte mer vegoost. Jag ska inte ha så mycket. Brukar göra något festligare men vad vet jag inte. Det beror på vad jag vill ha och har hemma. För några år sedan var jag sugen på ris och currysås och då gjorde jag något med det. Jag äter ändå inte någon bastant nyårsbuffe . Äter något på dagen som vanligt men är det jag vill ha något festligare. Eller just vad jag är sugen på. Lutar lite åt något med potatis i ugn. Potatisklyftor eller halvor. Så gör jag något till. Det får jag se då. För min del är det inte så noga.
Igår, fredag, var det äntligen vardag igen även om det är lite som en klämdag. Det hade snöat lite så det var inte konstigt att jag sovit dåligt. Tog en lugn dag hemma. Mitt ex dök förbi på en fika. Nykter den här gången, hade varit på lasarettet och kom hit en sväng sedan.
Jag har känt mig så frusen sedan jag kom hem idag. Tror det är omslag i vädret för vad jag förstått ska det bli några plusgrader.
Nyårslöften har jag inte utan mer planer och önskningar. Ett projekt för nästa år är mitt garn och att inte fylla på så mycket. Ja, jag är garnoholic och gillar garn. Det är mest att jag tänkte ha ett projekt att använda så mycket som möjligt av det jag har. Undantag är att komplettera lite med loppisgarn. Även något jag ska ha till något speciellt. Nu är det oftast ett fint nystan som jag ser kan bli ett par vantar. Men till största delen ska jag använda det jag har. Som det är nu ser jag det som ett kreativt projekt. När jag bestämt mig såg jag på en stickblogg jag kollar ibland att hon var inne på samma sak. Att använda av garn hon hade. Igår råkade jag "av en slump " hitta en Facebookgrupp som handlade just om att använda upp sitt restgarn och kunna ge varandra tips och inspiration. Den gick jag med i för det passar mig där jag är idag.