Om man tittar noga ser man små spår av Pinglan ☺ Hon var här igår och vi åt jullunch, pratade massor och hade trevligt. Som vanligt lämnade hon sina glittriga spår ☺ Den här gången i form av små guldfärgade paljetter som var på tofflorna hon hade med och tidigare fått av mig.
Lördagen var jag inte så pigg. Gick lite på halvfart men efteråt kan jag se att jag hann med mycket. Lade in rödbetor och zucchini, gjorde en liten bovetesylta och bakade en jullimpa. Söndagen gjorde jag potatisgratäng, äppelpaj och några sallader.
Igår, måndag, hade jag ledsagning på förmiddagen. Vi gick en annan runda än vad vi brukar.
Sedan dök Pinglan upp med glitter och paljetter. Vi käkade, fikade, drack en massa te och pratade. Jag fick en klocka i form av en groda. Ska kolla igenom bruksanvisningen ordentligt en dag. Försökte igår utan att riktigt förstå mig på den. Fast jag var lite trött i huvudet igår kväll så jag fixar det en dag då jag kollar igenom bruksanvisningen ordentligt först. Sedan är det tänkt att jag ska bli väckt av en kväkande groda på morgonen. För flera år sedan hade jag en väckarklocka som var som en rosa moské med böneutrop. Fick även en rosa skål som vi invigde med att ha chips i. Även en rolig penna med små plastbollar på.
Idag blir det en lugn dag hemma. Det är så jag firar julafton nu. Åt rester från igår. Så har jag tillbringat en tid på Ven. I litterär form alltså. Läste klart Hemligheternas Skafferi av Caroline Säfstrand. Större delen av berättelsen utspelar sig på Ven.
Har börjat på en ny bok om stickning. Jag är ju inte mycket för julen och tycker det är rätt skönt att ha som en vanlig helg. Känner mig inte så pigg heller men det är nog min envisa förkylning. Har dragit på den i flera veckor. Jag är inte dunderförkyld utan mer snorig och trött. Får bli ingefärste sedan och lägga mig skapligt. Imorgon är färdtjänst beställd för att åka till morsan.
God jul allesammans! Hur ni än firar eller inte firar.