Idag hade jag hjälp med inköp.
På förmiddagen ringde en handläggare från kommunen. Jag blev lite förvånad först eftersom jag inte haft någon kontakt med biståndshandläggare. Det visade sig att de kollar upp om vi är nöjda eller vill ändra något. Jag är nöjd och vi gick igenom den hjälp jag har. Togs bort lite jag inte använder fast jag är beviljad. Jag är beviljad hjälp med att få ut soporna 4 gånger i veckan. Redan för några år sedan pratade jag med hemtjänsten om det och vi bestämde att det räckte med 2 gånger. När jag har ledsagning tar vi med oss soporna. Skulle måndagen vara en helgdag så jag inte har ledsagning kommer någon och hämtar soporna bara. Så har jag hjälp på fredagen då de hämtar soporna. Det här tycker jag räcker och har anpassat mig efter det. Jag är beviljad hjälp med inköp varje vecka men tycker det räcker varannan och har gjort så några år. Det är något jag anpassat mig efter. Varannan vecka har jag hjälp med inköp, varannan får jag Ekolådan och är det lättare saker som jag kan bära i ryggsäcken kan jag handla lite själv. Det var som jag sa, att sedan jag skadade mig har jag fått anpassa mig efter en ny tillvaro.
Det här att kolla över hjälpen är inte helt fel. Morsan och jag pratade om det för en tid sedan. När jag kom hem hade jag mycket hjälp. Efter hand jag klarade mer själv minskade vi på hjälpen. Har kvar det jag behöver för en fungerande tillvaro. Jag har ju själv ringt till handläggare och ändrat. De som är på sjukhus ibland eller blir sämre får ju ändrat med hjälp om de behöver. Men sedan finns nog många som liksom morsan fått ett beslut för flera år sedan och sedan har det rullat på. De har inte varit inlagda eller så som gjort att hjälpbehovet ändrats. Då behöver det kollas upp om det behöver justeras. Det var det som gjordes med mig idag. Ges det bara rätt hjälp tycker jag att det är bra.
 
Var på sittgympa idag. Hade ett bråkande knä men det gick bra. Fick ta det försiktigt med vissa övningar. Vi gör det vi kan och vill. Det var några få övningar som att göra simtag med benen jag inte kunde göra. Då gör man det man kan och det är inte mer med det.
Efteråt var det fika. Jag har med mig en macka och tar bara kaffe. De har erbjudit sig att fixa glutenfritt åt mig men jag tycker inte det är något besvär att bre en macka och stoppa i en plastpåse och ta med mig i väskan.
Imorgon blir det Bingo igen.