Idag är det alltså Höstdagjämning. Eller om man föredrar att säga Mabon. Nu är dag och natt lika långa.
 

Att det blir mörkare är naturens gång. Jag ser det bara som att årshjulet rullar på.
 

Hur jag firar det är olika. I år har det blivit att tända ljus och äta egenodlade tomater. Är en skördehögtid då skörden är intagen. I år har jag tomater jag odlat på balkongen. Då tackar jag Moder Jord för skörden.
 

De olika högtiderna på årstidshjulet brukar jag använda till att fundera över min tillvaro. Vad jag har för planer, vad jag ska släppa.
 
I övrigt idag blev det ingen promenad. Tyckte inte det var väder jag ville ut i. Det var mest det var kyligt i luften och kändes inte ok i kroppen. Istället för promenad beställde jag färdtjänst och åkte till morsan. Det var nog bra för jag tog med några tomater. På så sätt fick hon också del av min skörd idag.