Idag var jag till morsan. Brukar åka till henne någon eller några gånger i veckan. Bredvid där hon bor är en skola. Faktiskt är det min gamla högstadieskola. Skolorna börjar imorgon men fritids började förra veckan. När vi satt och fikade kunde jag inte låta bli att kolla ut mot skolgården. Det var några som hoppade höjdhopp och det var väldigt underhållande att titta på. Eftersom det inte var gympalektion utan lek verkade de ha väldigt roligt och det såg prestigelöst ut. Jag har dåliga minnen från gympan på högstadiet och en mycket dålig lärare. Någon som bara gav beröm till de som gjorde rätt. Vi som försökte men det kanske inte blev rätt fick sällan uppmuntran eller höra försöket var bra. Jag skolkade en del pga dålig lärare. Jag var hästtjej så jag rörde på mig ändå. Att mocka skit och träna hästar ger motion. För att inte tala om cykelturer till och från stallet i ur och skur året runt. Eller alla hundpromenader. Skolgympan kunde jag vara utan.
Åter till barnen på skolgården. Det var härligt att se de olika stilarna när de skulle över. Var nog ca 70 cm högt. En kille tog sats och dök över, som när man dyker från en bassängkant. Det var den enda som tog sig över utan att riva. En tjej provade att ta ett jämfotahopp över. Det gick inte så bra men hon försökte.
Jag vet när vi hade höjdhopp. Att saxa över var ok. Att kasta sig över ribban var däremot läskigt och gympaläraren var givetvis missnöjd. Något som vi aldrig provade i skolan men jag var nyfiken på var stavhopp. Jag tyckte det verkade häftigt!
När jag åkte hem med färdtjänsten idag pratade föraren och jag om höjdhopp och jag berättade jag velat prova stavhopp som yngre. Det var inget han heller provat på gymnastiken. Vi insåg det nog var lika bra. Det man tyckte verkade häftigt var ju att med stavens hjälp svinga sig flera meter upp i luften. Jag som är så höjdrädd!