Igår, inte allt för sent på kvällen, tyckte jag det luktade brandrök. Kändes i hallen. Jag var ute i trapphuset och det luktade men var ingen rök och jag trodde jag inbillat mig och var nojig med tanke på de två tidigare bränderna. Var ute på balkongen men där kändes inget. Kunde ju vara att någon rökt i trapphuset, fast vi inte får det. Lite senare stod Securitas bil utanför. Så något var det ju.
Idag skulle jag ha hjälp med inköp. När jag höll på och fixade på morgonen hörde jag hur några pratade utanför. Hade inte reagerat på det om jag inte råkat vara i sovrummet. Kanske inte ens då eftersom det inte är något konstigt att det pratas utanför. Iallafall gick jag fram till fönstret och såg att snutbilen stod utanför.
Någon timme senare kom Hemtjänsten hit för att handla åt mig. Då var bilen fortfarande kvar. När hon var tillbaka efter att ha handlat åt mig sa jag att jag tänkte gå ner i källaren och kolla. Kunde passa på att gåträna också. Hon som handlat åt mig sa hon kunde följa med. Skulle inte till någon efter mig och så var hon lite nyfiken. Vi gav oss ner i källaren och det luktade brandrök från skyddsrummet. Numera förvaras det mest barnvagnar där. Jodå, längst in såg det ut som det hade eldats. Själva resterna var borta men var sot på golvet och väggen. Otäckt! I övrigt var det inget i källaren för vi kollade vid mitt förråd också. Så det var inget jag hade inbillat mig när jag kände röklukt. De två tidigare bränderna har det skrivits om men inte om den här. Då kan man undra hur många bränder det varit som inte skrivits om för de slocknat eller har släckts tidigt. Igår eftermiddag hade det tydligen brunnit i ännu en källare i ena höghuset. Det hade inte tagit sig. Må den eller de som tänt på drabbas av Karma och evig rövklåda!