Idag har jag haft hjälp med inköp. Vi brukar gå igenom inköpslistan ihop och sedan åker någon och handlar åt mig. Hon som var idag har inte handlat åt mig tidigare men har ofta min ledsagning. Frågade om jag ville med och handla. Hon åkte i sin egen bil så det var inget problem men i hemtjänstens bilar får de inte ta med någon. Jag har aldrig varit med och handlat men visst kunde jag göra det. Höll på att göra kaffe i pressokanna när hon dök upp. Det fixade vi genom att ta oss varsin kopp innan vi åkte.
Jag har ju skrivit en inköpslista. Brukar spalta upp det jag ska ha. Tex det som finns på glutenfria hyllan står för sig. Frukt och grönt för sig. Det är lättare att få med allt än om allt skrivs huller om buller. Vi höll oss faktiskt till inköpslistan. Lite te och gurka slank med också. Hon som var med sa att om hon handlat själv åt mig hade hon inte ens hittat hälften. Hade fått frågat personal eller ringt och frågat mig. Nu fick jag visa vart formbar vegofärs, vegoost och sånt var och hur det ser ut. Eller var glutenfria hyllan är och hur förpackning med glutenfri mjölmix ser ut.
Så var det trevligt att komma ut lite fast jag inte tänkt mig det.
Jag brukar ha rullatorn men tog kryckorna idag. Så tog vi en vagn jag kunde stödja mig på.
När vi kom hem och plockade ur bilen mötte vi ena bovärden så jag passade på att fråga en sak. Dvs vart vänder man sig om någon står flera dagar på besöksparkeringen. Det är Securitas som har hand om det. Jag ringde sedan och pratade med Securitas. Såg sedan att de var ute och senare var bilen lappad. På kvällen var nog någon och hämtade bilen. Ok, det är inte kul med böter. Men det är inte ok att blockera upp en 3-timmars besöksparkering i minst 4 dagar heller! Har sett bilen sedan i helgen. Det hade många besökare och hemtjänsten behövt den platsen på den tiden. Ok, det kan finnas anledning till att bilen stod där. Men om den tex var stulen och dumpad behövde det kollas. Det är fullt möjligt jag ringer flera gånger om det händer. Är knappast inte den som håller koll och tar tid. Ärligt talat bryr jag mig inte om några timmar hit eller dit. Men när det handlar om dagar är en annan sak. Dessutom när det kan vara dåligt med besöksparkering och tex hemtjänsten får mindre tid hos de som de ska till för att de ska leta parkering. Om nu någon är för snål för att betala den där femtiolappen i månaden som en parkering kostar här, då kanske de inte ska ha bil.