Inatt har jag sovit gott och länge. Tror jag sov 9 timmar och kände mig utvilad. Mår bättre så det var nog glukossirap jag reagerat på. Det blir inte mer små påsar med pulver till vegansk latte alltså. Moccalatte på Espresso house borde däremot inte vara problem. Inte heller kaffe med växtmjölk och socker, som är det jag oftast dricker. Jag dricker inte ens mycket kaffe och nu i 2 dagar har jag inte velat ha. Är stor tedrickare och det har jag pimplat i mig.
Skulle ha hjälp med inköp på förmiddagen. De ringde från hemtjänsten och undrade om jag kunde byta till eftermiddagen. Var dåligt med personal och blev lite rörigt när flera hade hjälp. För min del kunde jag ta det på eftermiddagen och framförallt hade de hött av sig och frågat. Det var inget på inköpslistan jag skulle ha till lunch. Jag pysslade hemma, gjorde ris till lunch och sedan fick jag hjälp med inköp. Så det ordnade sig.
Jag åt inte enbart ris. Jo, på sätt och vis. Fräste upp kryddor, lök och ingefära. I med ris och tomat och låt det fräsa runt lite. På med vatten och låt det koka klart. Serveras med sirasha mayo. Ibland tar jag i ärtor, bönor eller något annat. Med tanke på att jag inte mått bra ville jag hålla det rätt enkelt utan för mycket i.
Det är grått och mulet idag och jag tycker det är riktigt skönt.
Imorgon går vi in i juli så nu ska jag summera juni månads handarbeten.
1 par vantar
1 päppelmössa
1 duk
 
Dels när det är varmt gör jag inte så mycket. Så håller jag på och virkar mormorsrutor men de räknas inte förrän jag monterat ihop dom till något. I det här fallet kanske det inte är förrän nästa år. Har ett större projekt på gång och gör lite rutor då och då av restgarn från annat.
Nu ska jag göra en stor mugg te. Till det blir det majskakor. Har en period jag tycker det är så gott. Hade skrivit upp vit saltgurka, Kindagurka, på inköpslistan. Det ska jag mumsa som pålägg. I litteraturens värld är jag på matresa runt i Indien. Tror boken blir utläst ikväll.